2 tips til at overleve på SU

Når du studerer, er der mange ting man skal koordinere i sin hverdag. Det er dog vigtigt at man får styr på studiet i form af lektier, eksamen og forberedelsestid. Dertil er ens økonomi oftest presset, så her får du tips til hvordan du får råd til det du gerne vil bruge penge på. Det kan være slik til eksamenslæsningen eller måske en lille ferie.

Læs herunder hvordan du får mest ud af budgettet når du er studerende, og hvordan kan spise god mad ganske gratis op til flere gange i løbet af ugen.

 

Mad/slikbudget

Når du er på SU, så rækker pengene ikke så langt, da der ikke er så mange af dem. Man har dog meget man gerne vil bruge penge på og så er der meget man bliver nødt til at bruge penge på. Den post som fylder mest i de flestes budget, er huslejen. Da den hurtigt kan tage hele SU’en hvis man bor i København. Dertil skal man betale for den næststørste post der er mad og drikke. Derfor vil jeg her give dig tips til hvordan du bruger mindst muligt beløb på mad. Det tip som selvfølgelig er det bedste, er at du slet ikke betaler for maden, så du får den gratis. Det kan du gøre på to måder, hvis du har et arbejde, så kan du få frokost og måske aftensmad der. Mange steder er det inkluderet i lønnen, og nogle steder skal du betale en lille smule i kantinen. Her kan du spise meget og god mad, på den måde behøver du ikke at lave det store til aftensmad. Det kan være et par rugbrødsmadder, og det er relativt billigt. Den anden måde du kan få billigt mad på er ved at du tager hjem til dine forældre en gang om ugen, eller oftere og spiser god mad hos dem. På den måde får du et gratis måltid, og hvis du er heldig, er der nogle rester tilbage, som du kan få med hjem, så har du mad til flere dage gratis. Slik og sodavand kan være en luksus som man har svært ved at have råd til på SU, men hvis man lige har lidt ekstra penge i løbet af måneden, så kan det være en god ide at købe slik og sodavand ved grænsehandel.

 

En fejlfri opgave

Når du studere er der mange opgaver og meget af det administrative så man skal være god til at kunne skrive korrekt. Derfor er det en god egenskab at have at kunne skrive. Men hvis man skriver større tekster som en bacheloropgave eller en kandidatopgave så kan det være en god ide at få nogle til at læse teksteren i gennem, og rette dem i gennem. Når man så har fået nogle til at rette dem i gennem, så får at få hele teksten fejlfri så kan man sende den ind til forskellige bureauer som tager sig af at læse korrektur. Hvor de så retter korrektur på hele opgaven eller de dele af opgaven du gerne vil have læst korrektur på. Her kan du kan få rettet det sidste i opgaven i gennem. Hvor de så retter korrektur på hele opgaven eller de dele af opgaven du gerne vil have læst korrektur på.

Tak for at du læste med. Jeg håber du har fået tips hvordan du klarer livet lidt nemmere på SU.

 


Udgivet

i

af

Tags: