Bliv klar på jobsøgning med et gratis lynkursus i kompetencer

3 hurtige til glæde for din (studie)livsstil

Er du studerende? I så fald kender du sikkert til følgende beskrivelse. At være studerende betyder i mange tilfælde en stresset hverdag med lektier, opgaver og møder eksaminer for slet ikke at tale om alle de mange øvrige gøremål og pligter, som dagligdagen påkræver sig for at kunne løbe rundt. Det kan tit tendere til at blive til en rutinepræget ”trummerum-tilværelse”, hvor de faste og nødvendige aktiviteter melder sig på stribe og bliver prioriteret først, hvilket efterlader et meget begrænset rum til alle de sjove og fornøjelige ting, der pludselig kommer i anden eller ligefrem tredje række.

At prioritere sig selv kan altså være en vanskelig disciplin i studietiden, men ikke desto mindre er det en disciplin, man bør dyrke og styrke. Ellers risikerer man simpelthen at gå ned med flaget.
Giv dig selv et pusterum. En lille lomme af ”jeg”-tid i ny og næ gør godt på krop og sjæl, og den investerede tid vil uden tvivl give tilbage i mangefold på den gode livsstils-konto. Med plus på denne konto er du nemlig sikret langt bedre betingelser og vilkår for at kunne klare hverdagens stress og strabadser.

 

Læs med herunder, hvor du får 3 hurtige bud på, hvordan du kan gøre noget godt for din (studie)livsstil.

Giv dig selv kropslig og mental velvære

En sparsom tidsøkonomi er noget, som de fleste studerende kan nikke genkendende til. Det er svært at balancere både studie, arbejde, familie, venner og kærester med ligelig opmærksomhed til alle, og derfor glemmer man ofte en selv. Netop derfor er det særlig vigtigt, at du aktivt husker dig selv på at forkæle dig selv – kropsligt såvel som mentalt. Prøv eksempelvis at tillade dig selv en god omgang massage, påbegynd en ny sportsgren eller begiv dig ud i mindfulness-universet. Mulighederne er utallige, og du kan eksempelvis på denne hjemmeside finde inspiration til, hvordan du får en sund krop, et afbalanceret sind og en sundere hverdag.

Klæd dig behageligt – og med stil

En del af det ikke at kunne prioritere sig selv og sine behov som studerende omhandler også dit udseende. Hvordan man tager sig ud og går klædt er særligt vigtigt for de unge, der bruger utrolig mange kræfter på at stadse sig op – uden at skænke velværen og velbehaget ved beklædningen en tanke. Det kan måske lyde naivt og (for) simpelt, men prøv at overveje, hvordan du kan optimere og prioritere velvære- og komfortfølelsen, når du vælger dit tøj, uden at dette nødvendigvis bliver på bekostning af din personlige stil. Her er mulighederne igen mangfoldige. Et godt bud kan du finde her, hvor der sælges kvalitetssikret og stilfuldt retrotøj i København.

Husk, at hvis du går klædt behageligt, har din krop det også godt.

Giv dig selv lov – mindst én gang om ugen

Det sidste lille tip kan også virke simpelt, men vi kan garantere, at det virker. Det handler kort og godt om at give dig selv lov – mindst én gang om ugen. Du skal i en presset hverdag have lov til at give slip og lade tøjlerne falde til jorden for på den måde at lukke den 100% lystbetonede livsstil ind. En oplagt mulighed i denne sammenhæng er at lægge diverse kostråd på hylden for en kort stund og kaste dig ud i det ”syndige” mad- og snack-univers. Man skal ikke underkende værdien i en god omgang bland-selv-slik, der lægger sig på den rigtig gode side af 500 g eller en eksklusiv dessert efter aftensmaden i weekenden. Og det behøver ikke engang være de helt usunde løsninger


Udgivet

i

af

Tags: