Fordele og ulemper ved at investere i aktier som studerende

3 tips til livet på SU

Når du er studerende om du læser på gymnasiet, erhvervsakademier eller på et universitet så får du SU. Denne SU er omkring 1000 kr. for hjemmeboende og 5500 for udeboende på videregående uddannelser. Hvis du så bor ude, så kan du hurtigt have en husleje på 3-5000 kr. om måneden, derfor bliver meget af din indkomst brugt på husleje. Derfor er det utroligt vigtigt at du bruger dine penge med fornuft. Derfor har vi udarbejdet en guide med 3 tips, til hvordan du får det lille budget til at række langt i hverdagene, så du har bedre råd til alt det sjove ved studiet.

Hvordan laver du en billig madplan?

Til at starte med, så er der fortalere for madplaner. Det positive med madplaner er, at du får et overblik over alt den mad, du skal have i løbet af ugen. Det giver den fordel, at du kan købe ind en gang efter denne madplan, og derfor ikke skal købe ind hver dag. Det positive er også at, du derigennem kan planlægge at lave stor portion spaghetti bolognese, således at du allerede på forhånd, at du også kan spise spaghetti bolognese om torsdagen. Ulemperne ved en madplan, er så du allerede har købt ind til mad tirsdag, og der står på madplanen at du skal have forloren hare, og lige den dag har du ikke lyst til forloren hare, så er det ærgerligt at have købt ind til det. Fordelen ved ikke at lave en madplan, er at du kan tage ned til dit lokale supermarked efter studiet og finde gode tilbud. Disse tilbud kan være inspiration til din aftensmad. Dette giver en billigere aftensmad, dog kun hvis der er nogle gode tilbud denne dag. Ulempen er du hver dag skal ned og kigge på tilbud. Hvis der ikke er tilbud, så skal du til at finde på noget aftensmad til om aftenen.  Derfor kan du prøve de to metoder af, for at se hvilken der passer bedst til dig.

 

Hvad gør du med gaver?

Når du er på SU, så er det svært at finde pengene til gaverne til vennerne og familiemedlemmerne. Dog er der flere muligheder, for at give billige gaver til dem som du har kær, uden at du virker nærig. Du kan derfor med fordel altid tage ned til en blomsterbutik, hvis skal give en gave til en kvinde. I blomsterbutikken, kan du få lavet en buket blomster efter dit budget. Derfor hvis dit budget er på 100-200 kr. for gaven, så kan du altid bede blomsterbinderen, om at lave en buket til 100 kr. eller 200 kr. Til mænd kan du med fordele give et abonnement til et mandemagasin, det er en god og billig gave, der bliver ved med at give hver måned.    Når det kommer til julegaver, er der lidt flere muligheder, hvis du vil give noget nyt og spændende til din far for eksempel. Af ønsker til jul til din far, kunne for eksempel være ølsmagning med dig.

 

Brug penge på studiet

Selv om du ikke har så mange penge til rådighed, så bør det være en prioritet at ofre noget af rådighedsbeløbet på studiet. Penge til studiet indbefatter studiebøger, computer og mad i kantinen og rettelse af opgaver.

Det er vigtigt, at du som studerende får købt de studiebøger, du skal bruge til studiet Det er dertil også vigtigt at en computer, som du kan bruge under studiet. Når du arbejder på opgaverne eller på eksamen, så er det vigtigt, at du har energi til at skrive opgaverne, derfor bør du købe nok med mad. Når du har skrevet en vigtig opgave, så er det vigtigt at du får læst korrektur på opgaven.


Udgivet

i

af

Tags: