Top 5 studietips til eksamen

4 tips til en bedre bachelorskrivningen

Vil du gerne komme hurtigt og effektiv igennem din bachelorskrivning? En effektiv bachelorskrivning giver dig mest mulig fritid til at se din venner eller tjene lidt ekstra penge på dit studiejob.

Her finder du ud af, hvordan du bedst muligt får planlagt din bachelorskrivning via en tidsplan. Du finder også ud af, hvordan du får bedst sparring i forhold til hele strukturen i din bacheloropgave og hvordan du også får styr på de hængepartier, du har i din lejlighed, i forhold til tømrer og vvs-arbejde.

En effektiv bachelorskrivning giver dig mere frihed og mindre stress i slutning af processen.

 

Tidsplan, deadline og gantkort

Det første råd, er at du få lavet en tidsplan, som vil være en rettesnor eller en kalender i forhold til dine deadlines, så du når at blive færdig god tid.

Tidsplanen skal være detaljeret, dog skal der stadigvæk gives tid til de forskellige faser af opgaven. Herunder er det vigtigste i tidsplanen, at der er deadlines. Disse deadlines kan eventuelt deles op per fase i bacheloren eller efter sideantal. Det er hvad du synes er nemmest. Denne tidsplan skal være med til at sørge for, at du har kontrol over opgaven, så du ikke bliver stresset sidst i processen. Der vil dog altid være faser, der tager længere tid end man har beregnet.

Tidsplanen kan laves på rigtig mange måde. Her er dog nogle forslag til, hvordan de kan udføres. Du kan udarbejde en klassisk tidsplan med punkter som deadlines. Du kan også udarbejde et klassisk Gantkort, hvor du markerer felterne afhængig af hvor lang processen er.

 

Sparring, struktur og familie

Sparring til opgaven er en vigtig del af bachelorskrivningen, da det er her, du danner dig et overblik over, hvordan strukturen til opgaven skal se ud. Her starter du med et par vejledersamtaler, hvor emnet, researchen og teorierne samt metoden gennemgås for at finde den rigtige elementer til opgaven. De elementer giver den gode struktur til opgaven.  Når der er skrevet en del af opgaven, vil de resterende vejledermøder handle om strukturen og afslutningen på opgaven.

Det er altid en god idé at få lid hjælp af vennerne, om det er til strukturen på opgaven, til at finde kilder eller til at rette korrektur på opgaven. Vennerne kan se opgaven på en anden måde end dig selv og dine forældre, da de kan se mere på strukturen. Samtidig kan de sammenligne din opgave med deres egne opgaver eller en opgave de sidder med nu og her.

Familien kan hjælpe på en anden måde end vennerne og en vejleder, da dine forældre kender dig bedre og ved hvor dine styrker og svagheder ligger i opgaveskrivningen. Derfor kan de kigge nærmere på dine typiske fejl.

 

Hængepartier

Det kan være at man har travlt med skrivningen, derfor kan det dog være en god ide at få lavet de hængepartier, man har i ens lejlighed, når man alligevel er hjemme. Så hvis man for eksempel har noget tømmerarbejde eller noget vvs arbejde der skal laves, så kan få ordet det, når man alligevel er hjemme. Her kan man også med fordel søge på ”timepris tømrer” for at finde den billigste pris på en tømrer.

Tak for at du læste med, jeg håber du blev inspireret til at knokle på med bachelorskrivningen, og måske få ordnet noget praktiske og noget lidt sjovere også ind i mellem


Udgivet

i

af

Tags: