frugttræer

6 om dagen

Husker du?

Husker du at få 6 om dagen?

Dette er en af de meget populære fraser, som blev markedført og diskuteret af mange forskellige medier. Det resulterede i, at der skete en misforståelse i den forbindelse. Misforståelse gik på, at mange troede at det var 6 stykker frugt om dagen.

De officielle kostråd går på, at vi skal have 6 stykker frugt og grønt om dagen. Frugt og grønt indeholder massere af kostfibre, vitaminer, mineraler og andre sunde stoffer. Derudover mætter de godt og giver mange smagsindtryk. Desuden indeholder grønsager kun få kalorier. Det betyder, at du roligt kan spise løs af dem.

Hvad menes der?

Med 6 om dagen menes der 6 stykker frugt og grønt = 600 gram. Børn mellem 4-10 år skal have tre til 5 stykker frugt og grønt om dagen.

Ud af de 600 gram skal minimum halvdelen komme fra grøntsager. Dog bør du være opmærksom på at svampe og oliven ikke tæller med i 6 om dagen. Oliven indeholder lige som nødder store mængder af fedtstoffer, de skal derfor ikke tælles med i dit regnskab. Svampene har et højt indehold af naturlige toksiner, og derfor bør de indtages i begrænsede mængder.

Kartofler tæller heller ikke med i det samlede regnskab over frugt og grønt.

Når du opgør de frugt og grønt regnskab, så skal du også tælle frosne bør og grøntsager med. Frosne bær og grøntsager inderholder i mange tilfælde flere vitaminer end frisk frugt og grønt. Det skyldes, at det først bliver høstet, når det er helt modent for derefter at komme på frost.

Bliv selvforsynende

Hvis du er den heldige indehaver af en have, så kan du forsøge at blive selvforsynende med frugt og grøntsager. Du kan køber frugttræer og anlægge din egen lille urtehave. Der er flere forskellige muligheder, når det kommer til frugttræer:

  • Æbeltræ
  • Pæretræ
  • Blommetræ
  • Moraltræ
  • Ferskentræ
  • Figentræ

Som du kan se er mulighederne mange. Dette er blot nogle af de forskellige frugttræer du har mulighed for at købe til din have.

Er du en seriøs hobby gartner, så kan du tage den skriftet videre og investere i et drivhus. Et drivhus giver dig gode muligheder for at dyrke din egne friske grøntsager. På den måde ved du også hvordan de er blevet behandlet. I et drivhus kan du eksempelvis vælge at dyrke dine egne tomater og agurker.


Udgivet

i

af

Tags: