A-kasse

Det kan være vanskeligt at finde frem til den helt rigtige a-kasse.

De alle sammen udbetaler det samme i dagpenge. Dog kan forskellen være stor på den enkelte a-kasses viden om arbejdsmarkedet. Prisen for at være medlem kan ligeledes variere en del. Derfor kan det virke ret så uigennemsigtigt og rodet at finde frem til den rigtige a-kasse.

Hvordan vælger du den rigtige a-kasse

Som tidligere nævnt udbetaler alle a-kasser det samme i dagpengesats – det er vedtaget i finansloven. Derfor er det ikke et kriterier, som du skal have for øje. Derimod bør du have fokus på hvilke fagområder den enkelte a-kasse har ekspertise indenfor. Du bør vælge en a-kasse som har den nødvendige know-how til at guide dig. Så kig på hvilket fagforbund den enkelte a-kasse tilhører.

Hvordan melder du dig ind i en a-kasse?

Det er yderst nemt og hurtigt at melde sig ind i en a-kasse for første gang eller at skifte a-kasse. Det hele foregår elektronisk. Har du brug for assistance til at blive tilmeldt, så vil a-kassen helt sikkert være behjælpelige, hvis du giver dem et opkald. Når du har tilmeldt dig på a-kassens hjemmeside vil du efterfølgende få tilsendt et girokort med det månedlige kontigent.

Du kan få gratis hjælp

Du kan få gratis hjælp af Monera til at finde en bedre og billigere a-kasse. 9/10 danskere kan spare over 5000,- kr årligt på at skifte til en billigere a-kasse. Monera hjælper dig ganske gratis og uforpligtende med at finde en bedre og billigere a-kasse, så du kan bruge dine penge på noget sjovere. Så tjek om du har den rigtige a-kasse eller få 3 tilbud fra a-kasser. Ved at få 3 tilbud fra a-kasser får du mulighed for at sammenligne pris og service. På den måde kan du bedre gennemskue at finde frem til det helt rigtige match.

Hvad tilbyder a-kasserne dig?

En a-kasse tilbyder dig først og fremmest økonomisk støtte. Det kan være udbetalinger, så som dagpenge, feriedagpenge og orlovsydelser til børnepasning og efterløn, hvis du altså er tilmeldt en efterlønsordning. Udover den økonomiske støtte er der også mulighed for at få vejledningssamtaler og personlig rådgivning.

Skal jeg være meldt ind i en a-kasse?

Det korte og hurtige svar er nej, det skal du ikke. Det næste spørgsmål som man kan stille i den forbindelse er: bør du være medlem af en a-kasse? – I langt de fleste tilfælde vil det være en rigtig god idé. Bliver du pludselig arbejdsløs, så har du brug for økonomisk støtte. Du tænker måske at du bare kan få kontanthjælp. Hvis du skal modtage kontanthjælp må du ikke eje noget af værdi så som aktier, et sommerhus eller en bil. A-kasserne kigger ikke på hvad du ejer, men udbetaler blot dagpengene til dig.

a-kasse