natur efterskole

Adventure og natur efterskole

Hvad skal du efter 9. klasse

Hvad skal du efter 9. klasse? Det er et spørgsmål, som har tumlet rundt i hovederne på mange elever, som netop lige er blevet færdige med skolen. Selvom at de skal have en god lang sommerferie nu, så ved de allerede nu, hvad der skal ske efter sommerferien. Nogle har valgt at tage på efterskole, andre tager 10. klasse for at blive klar til gymnasiet, nogle vælger en erhvervsuddannelse, enkelte går direkte på arbejdsmarkedet og så er der dem der vælger at starte direkte i gymnasiet. For at blive optaget et af de nævnte steder skal du have søgt om optagelse i forvejen. Du kan altså ikke vente med at beslutte dig, til du går på sommerferie, og er færdig med skolen.

Hvad skal du vælge?

Det kan være vanskeligt at finde ud af hvad du skal vælge, da der er mange forskellige muligheder, som stritter i forskellige retninger.

Hvorfor vælge en natur efterskole?

Efterskole er et populært valg, og når det kommer til efterskoler, så er mulighederne også mange. Du kan eksempelvis vælge en natur efterskole, det er et populært valg. Dog er der også mange som vælger at fokusere på det sportslige. Mange efterskoler i dag tilbyder forskellige linjer, som du kan vælge imellem. Så selvom at det er en natur efterskole, så kan de stadig godt tilbyde andre spændende linjer.

Hvorfor vælge 10. klasse?

Er en natur efterskole ikke noget for dig eller efterskole i det hele taget, så kan det være, at 10. klasse er et mere interessant valg. Er du ikke helt klar til at starte i gymnasiet, så kan en tur i 10. klasse være en god mellemstation. Når det kommer til 10. klasser er mulighederne også tilstede. Du kan eksempelvis vælge en 10. klasse som er gymnasieforberedende eller én som fokusere på sport. Hvor du på efterskolen bor på skolen, så bor du stadig hjemme, når du går i 10. klasse. Fordelen ved at bo på skolen, som du gør, når du går på efterskole, er at du får knyttet nogle tætte bånd med folk, når I bruger meget tid sammen.

Hvorfor vælge at gå direkte på gymnasiet?

Vil du gerne hurtigt igennem uddannelsessystemet, så skal du direkte i gymnasiet efter 9. klasse. Husk dog at mærke ordenligt efter om du er klar. Et år på eksempelvis en natur efterskole kan betyde, at du finder ud af, hvad det i virkeligheden er, som du gerne vil. Og hvad betyder et år på et fuldt liv. Men ønsker du hverken 10. klasse, efterskole, arbejde eller erhvervsskole, så er gymnasiet en af de muligheder, som står tilbage.


Udgivet

i

af

Tags: