BCAA

BCAA og fitness

Hvad er BCAA?

BCAA, er forkortelsen for branched-chain amino-acids. På dansk kalder vi det for de forgrenede aminosyrer. BCAA består af tre essentielle aminosyrer Leucin, Valin og Isoleucin. Disse tre aminosyrer er essentielle, fordi vores krop ikke selv kan producere dem. Derfor skal vi indtages dem gennem vores kost. Du kan eventuelt vælge at supplere din kost med et tilskud af BCAA. Er du interesseret i at læse mere. Så kan du her læse den ultimative guide om BCAA.

Hvad er fordelene ved BCAA

Vi er mange unge og studerende, som bruger mange timer i det lokale fitnesscenter i kampen om at holde sig i form og have en pæn krop. De 3 store fordele ved BCAA er følgende:

  • Hjælper med at bibeholde muskelvæv
  • Kan øge muskelmassen
  • Optages hurtigere i kroppen end proteinpulver

Forsøger du at ligge i kalorieunderskud og bibeholde så meget muskelmasse som muligt samtidigt, så er BCAA det helt rigtige kosttilskud for dig. BCAA er et kaloriefattigt kosttilskud, derfor bliver det brugt af mange, når fedtprocenten skal ned.

BCAA, kræver ikke nogen fordøjelse, derfor bliver de optaget direkte i din blodbane. Det gør kosttilskudet yderst optimalt lige før, under og efter træning.

God sund kost

Overvejer du at støtte din træning op med et tilskud af BCAA? Så er det essentielt, at du husker på, at der ikke er noget, som kan erstatte god sund kost. Kosten kommer altid i første række. Dog vil et tilskud af BCAA være ideelt for at sikrer at du får nok af de forgrenede aminosyrer.

Vil du gerne indtage de forgrenede aminosyrer udelukkende gennem kosten, så kan du med fordel skrue op for indtaget af æg og kød.

Udover at en god sund kost er vigtigt, så bør du også have fokus på at få nok søvn, hvis du gerne vil leve en sund livsstil og se resultater med din træning. Søvnbehov varierer fra person til person, men hvis du som tommelfingerregel minimum sørger for at få 8 timers søvn.

 


Udgivet

i

af

Tags: