Plantevægge

Et bedre indeklima i landets skoler

Det er vist ingen hemmelig, at indeklimaet i et klasseværelse kan blive ret lummert og tungt – specielt på en varm sommerdag. Udluftningsmulighederne er ikke altid optimale, og om vinteren kan det blive for koldt i lokalerne hvis der luftes ud.

Problematikker ved et dårligt indeklima

Der kan være flere forskellige problematikker forbundet med et dårligt indeklima.

  • Hovedpine
  • Svimmelhed
  • Nedsat kognitiv funktion
  • Koncentrationsbesvær

Som du kan se, er der flere forskellige problematikker forbundet med et dårligt indeklima. En af de typiske er hovedpine. Den tunge luft og manglende ilt kan hurtigt fører til hovedpine og svimmelhed. Det skyldes naturligvis, at der ikke kommer ren ilt til hjernen og ud i resten af kroppen.

Manglen på ren ilt til hjernen fører derudover til koncentrationsbesvær og nedsat kognitiv funktion. Det bliver dermed sværere at lære nyt og præstere optimalt. Det er en udfordring, da det er selve formålet ved skolen, som bliver udfordret pga. et dårligt indeklima.

Løsninger på problematikkerne

Flere pauser

Flere pauser hvor det er muligt at gå ud og få bevægelse og blive luftet igennem, kan være en løsning. Pauserne er vigtige da de skaber energi, så man bliver klar til at lære mere effektivt. Samtidig med pausen kan klasseværelset blive luftet igennem, uanset om det er vinter eller sommer.

Plantevægge

Plantevægge er blevet et populært valg, når det kommer til at forbedre indeklimaet. Planter skaber liv, hygge og bedre indeklima. Udover at plantevægge er effektive til at rense luften og skabe et godt indeklima, så er de også dekorative.

Plantevægge til din skole

Ønsker du at få plantevægge til din skole, så bør du tage fat i ledelsen og forklare dem om problematikkerne ved det dårlige indeklima. Du kan fortælle ledelsen på skolen at plantevægge vil bidrage til at de studerende/eleverne kan lære mere effektivt.

Har skolen problemer med dårlig akustik, så kan en mosvæg hjælpe på den udfordring. Det er dog vigtigt at pointere, at mosvægge ikke bidrager til et forbedret indeklima, men udelukkende forbedringer af akustik og udsmykning.


Udgivet

i

af

Tags: