Bedre uddannelsesfaciliteter

Hykleri

Vi har tit hørt sætningen fra politikkere i Danmark: “I Danmark skal vi leve af vores viden”. Det er så hyklerisk og ironisk at selv samme mennesker laver reformer som påvirker kvaliteten af den danske folkeskole og læreruddannelsen i samme omgang.

Hvis vi i Danmark skal leve af vores viden, så nytter det ikke at man ikke nænner at lave investeringer i de institutioner, hvor læringen skal finde sted. I stedet diskuterer politikkerne hvor vidt registreringsafgiften skal skæres, så vi alle har mulighed for at køre rundt i store flotte biler. Det er jo en vanvittig prioritering.

Hvad skal gøres?

Der bør ske en fundamental ændring i den prioritering, som politikkerne har. De har magten til at lave ændringer og reformer, så nytter det ikke at de har fokus på ligegyldigheder. Folk som læser bioteknologi f.eks. de skal selvfølgelig have det rigtige udstyr, som kan understøtte deres læringsprocesser og uddannelse. Lad uddannelsesinstitutionerne have muligheden for at indkøbe inkubatorer, så bioteknikkerne kan få lov at forske på et ordenligt grundlag. Det tekniske udstyr, bidrager til at højne kvaliteten af uddannelsen. En inkubator gør det muligt for elever og studerende at udforske og få lyst til at lære endnu mere, og er det ikke det, som uddannelse går ud på.

Jeg kan sagtens finde mig i at betale den nuværende registreringsafgift, og mere i skat for dens sags skyld, hvis jeg bare ved, at pengene bliver forvaltet korrekt.

Man kan faktisk indkøbe inkubatorer til omkring 10.000. Til den pris byrde de stå på alle uddannelsesinstitutioner.

Nu nævner jeg inkubatorer som eksempel på udstyr, som burde være i den danske folkeskole og andre uddannelsesinstitutioner. Inkubatoreren tjener blot som eksempel. Det handler naturligvis om at skabe de bedst mulige betingelser for læring, og det kan kun lade sig gøre, hvis ressourcerne er til rådighed.

Det gælder både ressourcer hvad angår materiale, udstyr, dygtige undervisere og nok undervisningstimer. Man kan ikke skære på uddannelsesområdet, og samtidig skabe den bedste folkeskole i verden.

Leve af viden

Hvis vi gerne vil uddanne de dygtigste bioteknikkere, biologer, jurister, iværksættere, læger mm., så skal der strammes op, i den måde vores land drives på.

Hvis politikkerne ikke tager sig sammen, så må folket skabe revolution. Det er svært at se på, mens intetanende mennesker skal forsøge at føre vores land fremad.


Udgivet

i

af

Tags: