Bitcoin

Har du hørt om Bitcoin?

Hvad er Bitcoin?

Du har måske allerede hørt om Bitcoin? Det er meget tænkeligt. Bitcoin har nemlig eksisteret siden 2008. Selvom det snart er 10 år siden at Bitcoin blev lanceret af den anonyme Satoshi Nakamoto, så er Bitcoin stadig i sin spæde start – set ud fra et teknologisk synspunkt.

Det tog internettet 20 år at slå rigtigt igennem kommercielt, det er derfor meget tænkeligt, at det samme vil gøre sig gældende for Bitcoin.

Men hvad er Bitcoin. Kort fortalt så er Bitcoin en digital valuta, som eksisterer på internettet.

3 kendetegn som gør Bitcoin speciel

 • Bitcoin er decentraliseret
 • Bitcoin sendes direkte fra person til person
 • Mængden af Bitcoin er forudbestemt til 21 millioner

Bitcoin er en decentraliseret valuta. Det vil sige eat der ikke er nogen stat eller bank, som kan styre Bitcoin. Staten kan heller ikke lukke Bitcoin ned. Bitcoin er et system, som ikke ejes eller kontrolleres af nogen virksomhed. Hele systemet holdes kørende af de såkaldte miners, som verificerer alle transaktioner via enorm computerkraft. Systemet er distribueret ud på massere af computere, hvilket også gør hele blockchain teknologien utrolig sikker, da der ikke er nogen som har computerkraft til at hacke systemet. Flere af verdens bedste hackere har forsøgt i årevis, men uden held. Systemet bygger på kryptografi.

Bitcoin sendes direkte fra person til person. Det vil sige, at der ikke er nogen bank eller virksomhed, som verificerer overførslen. Overførslen bliver noteret i den distribuerede hovedbog og verificeret af miners.

Mængden af Bitcoins er forudbestemt til 21 milloner Bitcoins. Det vil sige at mængden af Bitcoin er konstant. Der kan ikke produceres flere Bitcoins end 21 millioner. Modsat penge hvor staten og bankerne bare kan trykke løs og mindske værdien. Bitcoin er 100&% baseret på udbud og efterspørgsel.

Cryptocurrency

Bitcoin er de første succesfulde i rækken af det som kaldes cryptocurrency. Men der findes flere digitale valutaer. Her får du er hurtigt overblik over dem som pt. har den største markedsværdi:

 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • Ripple
 • Dash
 • Litecoin
 • NEM
 • IOTA
 • MONERO

Bitcoin kurs

Kursen på Bitcoin er meget volatil. Den har haft utrolige udsving gennem tiden. Dog har kurven været generelt opadgående. Bitcoin ramte sit højeste niveau nogensinde i starten af november, da kursen kom op på næsten 5000 US dollars pr. Bitcoin. Det er værd at nævne at Bitcoin har kostet så lidt som 0,003 US dollars pr. Bitcoin. Du har altså haft mulighed for at blive milliardær, hvis du bare havde købt Bitcoins for 1000 kr. Det er naturligvis ærgerligt at tænke på nu.

Der er flere af de førende indenfor Bitcoin, som mener at Bitcoin har potentiale til at komme over 1 million dollars pr. Bitcoin. Der er altså stadig mulighed for at lave en god investering. Dog er det vigtigt at pointere, at der ikke er nogen garanti med denne slags investering.

Følg med i udviklingen af Bitcoin kursen her. På siden kan du få et historisk indblik i hvordan kursen på Bitcoin har udviklet sig. Derudover kan du se Bitcoin kursen i realtid.

 


Udgivet

i

af

Tags: