Bliv klar på jobsøgning med et gratis lynkursus i kompetencer

Bliv klar på jobsøgning med et gratis lynkursus i kompetencer

A-kasse hvad for noget? Har du svært ved at finde rundt i junglen af blanketter og samtaler og kurser i jobsøgningsræset? Er du lige blevet færdiguddannet og har svært ved at finde hoved og hale i a-kasse, dagpenge og jobcenter? Så er det måske værd at kigge på et gratis forløb, der målrettet et job i den anden ende. Det er et seks ugers kursus, hvor du kan opkvalificere dine kompetencer og blive endnu mere bevidst om, hvad du skal sætte i spil, når du søger job. Så kan du også blive klogere på dine muligheder og rettigheder.

Find præcis det forløb, der passer til din profil

Emnerne spænder vidt fra “Digital Markedsføring” til “Regnskab og Bogføring” til “Programmering”, hvor man helt selv kan tage den retning, der passer bedst til ens profil og fremtidige jobønsker. Det er igennem din a-kasse eller dit jobcenter, at du bliver godkendt til forløbet. Hvis du søger igennem a-kassen, så indsender du en AR237-blanket, som du kan modtage fra Itucation. Søger du i stedet fra igennem jobcentret, kan du også herigennem finde en ansøgningsblanket.

Du kan blive optaget på uddannelsen, hvis du er medlem af en a-kasse og herunder er ufaglært eller faglært dagpengemodtager, hvis du har været ledig i op til ni måneder, eller hvis du har taget et kursus fra den nationale positivliste. Positivlisten viser alle de kurser, som går ind under den 6 ugers jobrettede uddannelse.

Find uddannelser for ledige

Udover de kurser, der findes på positivlisten, kan du også finde uddannelser for ledige, som ikke er på listen. Dem kan du søge igennem din a-kasse eller dit jobcenter, og dem kan du også søge, selvom du ikke lever op til ovenstående krav. Det giver dig altså lidt flere muligheder. 

Fra første dag du er meldt ledig i jobcentret, kan du faktisk tilmelde dig uddannelsen. Det kan du snakke med jobcentret om til din første samtale. Dog skal du have været gået ledig i fem uger, før du er berettiget til kurset. Lige pånær hvis du er blevet opsagt fra et tidligere job. Så kan du starte på den første ledighedsdag. De kan også vejlede dig om dine muligheder og nærmere info omkring forløbet. Forløbet finder sted rundt om i hele landet, og hvis der ikke er et nær dig, så tilbyder mange af stederne også et online forløb. 

Læs mere på Itucation, og kickstart din jobsøgning allerede i dag!


Udgivet

i

af

Tags: