Sådan kan du nemt og billigt have det sjovt på SU

Bliv tip-top-studieklar med disse råd

Når et nyt skoleår står for døren, skal du naturligvis i gang med at forberede dig til studiestart. Både mentalt og rent praktisk – og derfor får du her en tjekliste til, hvordan du bliver studieklar.

1) Få styr på elektronikken

I dagens Danmark er der ikke særlig mange uddannelser, man kan komme igennem uden en computer, og derfor er det altafgørende, at du får styr på elektronikken inden studiestart. Måske skal du ligefrem ud og investere i en ny computer, inden du for alvor skal i gang, og så er der heldigvis mange gode tilbud at finde netop omkring studiestart. Ellers kan du også med fordel blot gennemgå din computer og sørge for, at den er up to date. Det kan eksempelvis være, der skal hentes nogle opdateringer, at der skal ryddes op i dine filer, eller at der er nogle programmer, der skal installeres, inden du skal i gang. Kort sagt skal du sørge for, at din computer er klar til endnu et år på skolebænken, så den kan hjælpe dig igennem både stort og småt på dit studie.

2) Køb en god taske

Dine skolesager skal fragtes frem og tilbage hver eneste dag, og derfor er det fornuftigt at investere i en god taske. Med en kvalitetstaske er du sikker på, at du ikke får ondt i ryggen, selvom du skal transportere både computer og bøger til og fra skolen, og du kan helt sikkert få glæde af den mange år frem. Når du vælger taske, skal du være opmærksom på, hvad du helt konkret har brug for. Eksempelvis kan du finde tasker med mange forskellige typer inddeling, og du kan finde tasker i forskellige stilarter og materialer. Det vigtigste er, at der er plads til alt det, du har brug for i din dagligdag, og at den er holdbar og god for din ryg.

3) Opdater din garderobe

Inden studiestart er man lovligt undskyldt for at bruge lidt ekstra penge på garderoben. Et nyt skoleår står for døren, og derfor kan man også godt retfærdiggøre at skulle have lidt nyt til looket. Eksempelvis har alle brug for lækre sneakers, og med et par gode ARKK sneakers er du klar til at gå det nye studieår i møde. De er trendy og komfortable, så dem går du helt sikkert ikke galt i byen med. Ligeledes kan det meget vel være, at du får brug for en ny jakke – især hvis du skal cykle til studiet. Så kan man ikke komme uden om en jakke, som kan holde til lidt af hvert, og det gør jo ikke noget, hvis den samtidig er flot. Heldigvis findes der massevis af stilfulde regn- og vindjakker, som kan holde dig tør på cykelturen til studiet.

4) Få ordnet praktiske ting

Når du skal forberede dig på endnu et studieår, kan det ligeledes være en fordel at få ordnet nogle praktiske ting derhjemme. Er der brug for at få ryddet op i køkkenskabene eller i garderoben? Så sørg for at få det klaret, inden du kommer i gang med studiet, så du kan fokusere din tid på skolen, når du kommer i gang. Det er altid hårdt at vende tilbage til studiet – eller at starte på nyt studie – og derfor kommer det til at kræve meget energi især i starten. Hjælp derfor dig selv ved at minimere mængden af andre arbejdsopgaver i opstartsperioden, så du kommer godt fra start.


Udgivet

i

af

Tags: