Black Friday

Vi tager et kig på nogle af de tilbud, du som studerende kan finde, når der er Black Friday fredag den 29. november 2019. Black Friday er dagen, hvor du kan finde nogle af de bedste tilbud hele året. Det gælder både i fysiske butikker og i webshops. Men hvis du er studerende, hvilke ting skal du så holde øje med? Det giver vi dig svaret på her.

Her er 10 tips til at spare penge Black Friday

Black Friday er en oplagt mulighed for studerende at spare penge på nødvendige produkter. Vi har samlet 10 tips til, hvordan du bedst muligt sparer penge på Black Friday og samtidig får råd til alt det, du mangler.

1. Lav en indkøbsliste

Det er en god idé at forberede dine indkøb, inden Black Friday sætter i gang. Undersøg tilbud og lav en indkøbsliste over de produkter, som du gerne vil købe. Med en indkøbsliste undgår du nemlig at bruge for mange penge på impulskøb, du ikke rigtig har brug for.

2. Hold øje med priserne før og efter

I tiden op til Black Friday hæver mange forhandlere prisen på deres varer, blot for at de kan sænke prisen igen og markedsføre det som et tilbud. Det er derfor en god idé at holde øje med priserne i god tid før Black Friday, så du kan se, om du i virkeligheden sparer penge eller ej. De bedste deals til Black Friday giver dig også en god oversigt over, hvilke butikker, der deltager i Black Friday.

3. Sammenlign priser

Der findes mange hjemmesider, hvor du kan sammenligne produktpriser på tværs af forskellige forhandlere. Planlægger du at købe et produkt uden at have et specifikt brand i tankerne, kan du sammenligne priserne på produktet for at finde det bedste tilbud.

4. Tilmeld dig nyhedsbreve

Mange butikker tilbyder eksklusive tilbud gennem deres nyhedsbreve til deres abonnementer. Det kan derfor være en god idé at tilmelde dig nyhedsbreve i god tid inden Black Friday, så du kan modtage eksklusive tilbud.

5. Udnyt studierabatter

En af fordelene ved at være studerende er uden tvivl muligheden for at få studierabat. Når du shopper på Black Friday er der god grund til at undersøge, om du kan spare yderligere penge på tilbud gennem studierabat.

6. Lav et budget

Som sagt er det en god idé at forberede sig inden Black Friday. Udover at lave en indkøbsliste kan du også lave et budget for, hvor mange penge, du må bruge på Black Friday. Med både et budget og en indkøbsliste undgår du at foretage impulskøb og bruge unødvendige penge.

7. Dan et overblik

Det er ikke kun på Black Friday, at der er gode tilbud i sigte. I hele ugen op til Black Friday, Black Week, varmer mange butikker op med gode tilbud. Nogle tilbudsvarer sælges også kun i et begrænset antal, så hvis du har flere tilbud, som du gerne vil have fingrene i, kan du blive nødt til at prioritere blandt dine ønsker.

8. Shop online

At shoppe i butikker på Black Friday kan let blive en rodet og kaotisk omgang. For at undgå stress på dagen, kan du i stedet shoppe online hjemmefra, hvilket gør det lettere at holde overblik og sammenligne besparelser på produkter.

9. Planlæg din rute

Ikke alle er glade for at shoppe online. Mange foretrækker at kunne se og føle på de produkter, som de køber. Er du en af dem, som foretrækker at handle i fysiske butikker, er et godt tip at planlægge din rute i forvejen. Dermed kan du både spare tid og penge ved at sikre dig de rigtige tilbud.

10. Køb dine julegaver

Det sidste tip er at få styr på alle dine julegaver på Black Friday. Selvom det godt kan gøre ekstra ondt på pengepungen på Black Friday, så kan besparelserne på julegaveindkøb betale sig på den lange bane. Det er dog vigtigt, at du sikrer dig, at julegaverne kan byttes og returneres efter jul.

Hvornår er det Black Friday 2023?

Black Friday falder altid dagen efter den fjerde torsdag i november, som er Thanksgiving i USA. Det betyder, at Black Friday 2023 er den 24. november.

Hvor er de bedste Black Friday tilbud?

Stort set alle større butikker, online såvel som fysiske, deltager i Black Friday, og der er derfor gode tilbud at hente mange steder. Særligt på elektronikprodukter kan der være mange penge at spare på Black Friday, så det kan være en god idé at kigge på tilbud hos elektronikforhandlere.

Hvorfor hedder det Black Friday?

Navnet ‘Black Friday’ stammer oprindeligt fra Philadelphia i 1960’erne, hvor man brugte det som udtryk for den massive trafik af både fodgængere og biler, som fulgte i kølvandet på Thanksgiving.

Hvad hedder mandag efter Black Friday?

Mandagen efter Black Friday kaldes for “Cyber Monday”, hvilket i år er den 27. november. Cyber Monday startede som netbutikkernes udgave af Black Friday, der plejede primært at foregå i fysiske butikker. Cyber Monday er derfor også en stor udsalgsdag, hvor de mange gode tilbud både er at hente i fysiske butikker og online.

Hvornår kom Black Friday til Danmark?

Den amerikanske tradition fik sin spæde start i Danmark i 2010’erne, hvor nogle få butikker forsøgte sig med tilbud på dagen. Sidenhen voksede Black Friday i Danmark, og i 2015 fik den sit helt store gennembrud. I dag har Black Friday fået en lige så fast plads som januarudsalg, men kendes dog ved lidt mere beskedne tilbud, end hvad man ser i USA.

Mac på tilbud

Du kan finde en Mac, der er på tilbud. Og i nogle tilfælde kan du spare helt op til 30 %. Det er altså en besparelse, der vil noget, når man tænker på, at det ikke er særlig ofte, at de er på tilbud. Hvis du finder en Mac, der er 30 % billigere end vanligt, så kan du spare helt op til 2500 kroner på den populære computer.

iPhone på tilbud

Du kan selvfølgelig også finde en god og lækker iPhone på tilbud. Det vil gøre livet nemmere for dig med en god og ordentlig mobil, hvis du – ligesom mange andre unge – har en telefon, hvor skærmen er ødelagt. Det betyder, at du kan stå med en god og lækker telefon inden for kort tid, når Black Friday er over os. Du kan for det meste købe en iPhone på tilbud – nogle steder med rigtig gode priser i forhold til normalprisen. Tilbuddet varierer fra sted til sted, men du kan godt forvente op mod 30-40 % rabat på en iPhone – det betyder dog ikke, at det er den nyeste udgave af iPhonen, der har så nedsat en pris.

Køb lækkert tøj til billige penge

Der er selvfølgelig også masser af tøj, som du kan købe på nettet eller i forretningerne til gode penge. Det er en mulighed, du kan nyde godt af, hvis du føler, at du mangler lidt lækkert tøj. Fortvivl ej, for det er muligt, når Black Friday er over os. Der er så mange tøjforretninger, der tager Black Friday seriøst – det værende både kvindetøjsforretninger og mandetøjsforretninger. Du kan finde stort set alting på tilbud – det er dog ikke sikkert, at du finder lige dit drømmetøj på tilbud til en fantastisk pris.

Gør indretningen lidt mere lækker

Du kan finde gode og fine tilbud på indretning, som gør, at du kan indrette din bolig på flottest mulig vis. Det vil være noget af et fund, du gør dig, hvis du eksempelvis finder noget fra de dyreste mærker til priser, hvor alle kan være med. Det kan langt hen ad vejen blive en realitet, når du er i gang med at finde de rigtige møbler på Black Friday. Der er mange, der har gode tilbud klar, når det er Black Friday, så hvorfor vente, når du kan slå til med det samme på Black Friday? Du kan finde alt til indretningen – borde, stole, fjernsyn, malerier, lamper, køkkenborde med videre. Hvis du eksempelvis flytter den 1. december 2019, er du heldig, fordi Black Friday er tæt på.


Udgivet

i

af

Tags: