Sørg for at fremme dine muligheder for job efter studiet

Det er aldrig for tidligt at investere

Har du overvejet at investere en del af din opsparing? Så kan det være, at du bare skal se at komme i gang. Jo længere tid dine penge er investeret, jo større et udbytte har du nemlig mulighed for at indkassere. Inden du går ud og investerer dine penge i et eller andet tilfældigt firma, har det dog enormt stor betydning, at du sætter dig ind i emnet.

Der findes flere typer af aktier

Hvis du overvejer at investere dine penge, er det først og fremmest en god idé at vide, at der findes flere forskellige typer af aktier. Du kan for eksempel vælge at investere dine penge i udbytteaktier, hvis du ønsker løbende at få udbetalt en del af virksomhedens overskud.

Derudover er det muligt at beskæftige dig med et væld af forskellige områder. Herunder kan blandt andet nævnes kryptovaluta, obligationer, fast ejendom eller crowdlending. Som du kan høre, er der mange muligheder. Derfor kan du med stor sandsynlighed finde en investeringsform, der passer dig.

Hvor mange penge skal du investere?

Når du skal foretage din første investering, skal du også beslutte, hvor mange penge du skal investere. Dette kan være en svær beslutning at træffe. Jo flere penge du investerer, jo flere penge har du nemlig også mulighed for at tjene, når du på et tidspunkt sælger dine aktier.

Omvendt har du også mulighed for at tabe flere penge, hvis du investerer et større beløb. Samtidig er dette ikke nogen penge, som du kommer til at se igen lige foreløbig. Derfor er det vigtigt, at du ikke investerer nogle af de penge, som du skulle have brugt inden for nærmeste fremtid.

En investering er et længerevarende projekt

Som nævnt i forrige afsnit, bør du ikke investere penge, som du havde tænkt dig at bruge i nærmeste fremtid. I hvert fald ikke når det gælder de mest gængse former for investeringer. Her kan det nemlig oftest bedst betale sig at investere sine penge over en længere periode.

Derfor kræver en investering, at du har en opsparing, som du ikke har tiltænkt et formål inden for de næste dage, uger eller måneder. Er dette ikke tilfældet lige nu, kan det være en god idé at vente med at foretage din første investering.

Find en smart investeringsapp eller -platform

Som studerende kan det være svært at skrabe et fornuftigt beløb sammen, som man kan investere. Derfor kan du få enormt stor glæde af at udnytte de smarte muligheder, som er blomstret frem. Her behøver du nemlig ikke nødvendigvis at være klar til at investere flere tusinde kroner.

En af de smarte funktioner er, at du løbende kan foretage en lille investering, uden at du skal betale kurtage. På den måde kan du hver måned forøge din investering en lille smule ganske gratis. I disse apps eller på disse platforme investerer du desuden typisk i fonde. Dermed slipper du selv for at tage stilling til præcis, hvilken virksomhed du skal investere i.

Undgå at din opsparing mister værdi

En af de rigtige gode grunde til at investere sine penge er, at du kan undgå, at din opsparing falder i værdi. Står dine penge på en bankkonto, er det nemlig svært at undgå, at din formue bliver mindre og mindre værd.

Når du køber aktier i en virksomhed, køber du en del af denne virksomhed. Efterhånden som virksomheden vokser, vil det altså sige, at dine aktier bliver mere værd. Således har du mulighed for at sælge dine værdipapirer videre for flere penge, end du selv købte dem. Og det er sådan du tjener penge på aktier!


Udgivet

i

af

Tags: