Et miljøvenligt hjem

Er du interesseret i at skabe et mere miljøvenligt hjem, så er der flere forskellige ting, som du kan gøre. I dette indlæg vil du få flere gode råd, som kan føre til at du kan leve et mere klimavenlig liv og skabe et miljøvenligt hjem. Nogle af de råd, som du bliver præsenteret for, kan du ganske let implementere i din hverdag, mens andre kræver flere ressourcer og penge.

1. Spis mindre kød

Du kan skabe en god solid CO2-reduktion ved at spise mindre kød – specielt rødt kød. Rødt kød udleder i gennemsnit 19,4 kg. Co2 pr. kilo oksekød. Det svarer omtrent til at køre 140 kilometer i normal personbil. Hvis du ikke ønsker at droppe kødet, så kan du med fordel spise kylling eller gris, som udleder væsentlig mindre mængder af CO2.

2. Efterisolering af dit hus

Hvis du er husejer, så kan en grundig efterisolering af dit hus virkelig skabe en stor reduktion af dit årlige CO2-udslip. Udover at en efterisolering kan være godt for miljøet, kan du også spare helt op til 50% på din elregning, hvis du bor i et lidt ældre hus.

3. Køb en pilleovn

Du har gode muligheder for at skabe en god CO2 reduktion ved at skifte dit gamle olie eller gasfyr ud med en pilleovn. Udover at du skærer ned på din CO2 udledning, så kan du også spare helt op til 50-75% på din elregning – ikke dårligt vel 🙂

Det smarte ved pilleovne, er at du kan nøjes med at fodre den med træpiller en gang om ugen, så sørger den selv for at dosere.

Træpillerne er CO2 neutralt brændsel og væsentlig billigere end olie og gas. Træpillerne varierer også i pris lige som olie og gas, men træpiller vil altid være billigere.

4. Tag cyklen når du kan

Det siger næsen sig selv, at du kan skabe en god CO2 reduktion ved at skifte cyklen ud med bilen, hvis det er muligt. Lige som ved en pilleovn, så kører cyklen med en motor, som er knap så CO2 udledende. Selvom at du kører i en elbil, skal du være opmærksom på, at du stadig udleder CO2. Det er dog væsentligt mindre end ved en normal personbil.

5. Køb CO2 kreditter

Du kan skabe mange CO2 reduktioner selv, dog kan det være vanskeligt at blive 100% CO2 neutral ved egen hjælp. Derfor har du mulighed for at lave en CO2 kompensation ved at købe CO2 kreditter. CO2 kreditter er bidragende til at fonde forskellige CO2 reducerende klimaprojekter.


Udgivet

i

af

Tags: