Guide: Sådan indretter du et moderne og praktisk værelse

Få mest plads i din etværelseslejlighed

Som studerende er det ofte en del af tilværelsen, at der må spares. Og der må nøjes med kompromisser, så det hele kan hænge sammen. Hvis du er i gang med at lede efter din første lejlighed, så kender du garanteret til dette. Selvom den flotte treværelseslejlighed med udsigt over byens lys lige er dig, så er SU’en altså ikke med på denne ide.

 

Derfor må du søge andre veje som eksempelvis en etværelseslejlighed. Der er ikke grund til at blive skræmt ved blot at høre ordet etværelses. Der findes nemlig masser af indretningsmuligheder, så der bliver plads til dig, og det du prioriterer i din hverdag.

 

Skab overblik og ro

Når du begynder jagten på de møbler, der skal fylde dit nye lille hjem, er det vigtigt at have in mente, at det ikke må blive for rodet. Et lille hjem med mange forskellige møbler af forskellig slags og udseende kan meget hurtigt komme til at se fyldt og rodet ud. Du bør i stedet gå efter nogenlunde ens materialer og farver, hvilket også vil give mere samspil i din lejlighed.

 

Du kan eksempelvis gå med lyse vægge og lyst træ, hvis det er vigtigt for dig, at der er lyst og rent. Hvis du nærmere kunne tænke dig, at din lejlighed skal være din lille hule, dit fristed, så kan du også vælge mørkere farver. Igen er det vigtigt, at du handler ud fra de samme to til tre farver, så der ikke bliver for meget forvirring.

 

For at skabe yderligere ro kan det være en god ide at indrette en entré. Også selvom du ikke har en. At kunne stille sit fodtøj pænt og hænge sin jakke et sted giver anledning til overskuelighed og ryddelighed. Hvis der er plads, kan et skoskab være et godt alternativ, hvor du kan gemme dit fodtøj væk fra gulvet.

 

Udnyt møbler, der tilbyder flere funktioner

Når du skal indrette en lejlighed, hvor kvadratmeteren har en begrænsning, kan det være en god ide at gå efter møbler, der har flere funktioner. Eksempelvis en sovesofa, hvor du både vil opleve glæden ved at have en sofa i dagtimerne, men så snart mørket trænger sig på, kan du lave sofaen om til din seng – og stadig ligge med dyne foran fjernsynet. En anden mulighed er også at gå efter en hems. Hvis højden på loftet tillader det, vil du opleve at få flere kvadratmeter til rådighed.

 

Også når det handler om de lidt mindre møbler, kan det være en god ide at anvende samme møbel til forskellige formål. Det kan eksempelvis være, at du kun har plads til tre spisebordsstole, fordi du ønsker at prioritere en kontorstol til dit studiehjørne. I stedet kan du finde en brugt kontorstol, og anvende den som den fjerde spisebordsstol. Det bedste råd er, hvis du kan finde en kontorstol i nogenlunde samme stil som dine eksisterende stole.

 

Når du skal vælge møbler, behøver det ikke nødvendigvis at være det seneste nye i boligmagasinet. Brugte møbler har en charme, som du ikke får ved nye skinnende møbler. Og samtidig vil du opleve en større prisforskel, der helt bestemt vil lune på SU-budgettet.

 


Udgivet

i

af

Tags: