Flere studerende begynder at investere i aktier

Flere studerende begynder at investere i aktier

Flere og flere studerende begynder at investere i aktier. Og det er der mange gode grunde til. I denne artikel kan du læse lidt mere om fordelene ved, at man som studerende går i gang med at investere i aktier.

Vi anbefaler altid, at man selv læser op på aktiehandel – hvad end man er studerende eller er i fuldtidsarbejde. Desuden understreger vi, at man ikke bør handle med aktier for flere penge, end hvad man har råd til at miste. Aktiehandel er risikobetonet, og derfor vil der altid være en risiko for, at din investering bliver 0kr værd.

Jo tidligere du går i gang med at investere i aktier, jo bedre kan det ende med at blive

Der er en helt klar årsag til, hvorfor rigtig mange unge studerende går i gang med at investere i aktier; jo tidligere du går i gang med at investere i aktier, jo bedre kan det ende med at blive. Selv hvis du ikke har råd til at lægge særlig mange penge til side i måneden til aktier, så kan dette mindre beløb af penge altså bliver til rigtig mange penge over længere sigt. 

Når man studerer, så har man sjældent særlig mange penge at gøre godt med. Og det kan derfor virke lidt fjollet, at man går i gang med at investere i aktier. Men det behøver nu slet ikke at være så tosset en ide igen.

Selvom du muligvis ikke får brugt de penge, imens du er studerende, så vil dit fremtidige jeg blive rigtig glad for dem. Over længere sigt vil de penge du investerer i dag nemlig vokse sig meget større (hvis man tager udgangspunkt i det generelle billede for aktiemarkedet hen over de sidste 10-30 år), og det vil sige, at du om 20 eller 30 år kan nyde rigtig godt af dem. Det skal dog understreges, at der også er en risiko for, at du mister de penge, som du har investeret.

Det er aldrig for tidligt at gå i gang med at tænke på ens fremtid. Og især når det handler om økonomi og investering i aktier, så kan det være en god ide at handle så hurtigt som overhovedet muligt. Når du er studerende, har du sjældent særlig mange forpligtigelser ud over din skole, som du skal passe. Det er derfor det perfekte tidspunkt at begynde at bruge mange penge på investeringer i aktier. 

En god aldersopsparing er vigtig

Der er et stigende antal mennesker, som også vælger at benytte investering i aktier som en form for aldersopsparing. Det er naturligvis en god idé stadigvæk at have en ganske almindelig aldersopsparing i banken. På den måde er du sikret økonomisk, selv hvis der skulle gå noget galt med aktiemarkedet. Det handler i den grad om at sprede sin risiko ud.

Men ud over den almindelige aldersopsparing kan det være en god ide at investere i aktier. På den måde kan man supplere sin almindelige aldersopsparing.

Skal du benytte dig af en investeringsforening?

Der er også mange mennesker, som rundt omkring i landet vælger at benytte sig af investeringsforeningen. I bund og grund er en investeringsforening en samling af flere forskellige investorers penge. Disse investeringsforeninger kaldes også indeksfonde og det kan altså være en god ide at investere igennem disse.

Den investeringsforening, som du er medlem af, vil investere den samlede mængde af investorernes penge. De vil ofte bruge disse penge til at købe små bidder af forskellige værdipapirer og det har mange økonomiske fordele med sig. Det er ofte meget sikrere at benytte en investeringsforening frem for at prøve at gå i gang med at investere helt på egen hånd

Kilde: https://ungmedpenge.dk/investeringsforeninger/


Udgivet

i

af

Tags: