Fordele og ulemper ved at investere i aktier som studerende

Fordele og ulemper ved at investere i aktier som studerende

Som studerende sker der mange spændende ting i ens liv, og det er særligt en tid hvor der kan være mange ting som er usikre. Udover at man som studerende forsøger at tage en uddannelse, som man håber på, skal være ens sikkerhed og gøremål for fremtiden, er der mange andre ting som skal hænge sammen oveni. Økonomi for studerende er en kludret omgang, og med dyre boliger i storbyerne, begrænset tid til at arbejde, og studere og alt det udenom, kan det føles som om at tiden er for knap og pengene for små.

Mange ældre vil kigge tilbage på deres tid som studerende med et smil. De mindes ofte tilbage til en tid hvor man er ung, dum og utrolig travl. Som studerende sker der mange ting i ens liv, og det kan være svært at balancere alle de ting sammen som man gerne vil på de få 24 timer der er på et døgn.

Når man både skal tage en uddannelse og studere således at man kan bestå, arbejde så man kan få råd til alle de praktiske ting der skal til for at de basale behov er opfyldt, og så alt det sociale vedsiden af som man også godt vil nå, kan det hele føles overvældende. I disse unge år føles det helt sikkert ofte som om at der er for få timer i døgnet og at der mangler et par nuller på kontoen.

Kan man investere i aktier som studerende?

Om man kan investere i aktier som studerende, er egentlig et udmærket spørgsmål. Alle kan investere i aktier, og formålet med at investere i aktier kan variere fra person til person. Man kan sagtens investere i aktier som studerende, og der kan være både fordele og ulemper ved det. Hvis du efter denne artikel er nysgerrig på at handle med aktier, kan du finde mange aktieanbefalinger på nettet for at hjælpe dig på vej.

Desuden kommer det selvfølgelig også an på hvorfor man er interesseret i at handle med aktier. Nogle handler med aktier for at tjene penge på det, nogle gør det for at have en form for opsparing udenfor banken, og nogle gør det for at investere i nogle særlige firmaer med gode budskaber eller lignende.

Som studerende kan det være en god idé at handle med aktier hvis man gerne vil investere i fremtiden. Fordelen ved aktier kan være at man lægger nogle penge til side, som kan være til gavn om et par år. Investering i aktier er ofte en investering i fremtiden, som kan komme til gode hvis man fx gerne vil købe bolig når man er færdig med studie.

En ulempe ved at handle med aktier som studerende, kan være at man ikke føler man har rum nok i økonomien til at handle med aktier, eller ikke har forstand på det. Man kan heldigvis hurtigt blive klogere på emnet, men det kan kræve tid som man måske ikke føler at man har som studerende.


Udgivet

i

af

Tags: