Tips til besparelser for den studerende

Vi er alle klar over, at pengene ikke hænger på træerne, når man er studerende. Det er både tids- og energimæssigt krævende at studere, og derfor er der mange studerende, der ikke kan finde tid eller overskud til et studiejob ved siden af studiet. SU’en er en stor hjælp, men mange studerende sidder fortsat stramt i det og har svært ved at få pengekabalen til at gå op.

Er man en opmærksom forbruger, kan der dog være mange penge at spare på diverse daglige poster. Herunder finder du et par gode råd til, hvordan du holder bedre på pengene i hverdagen.

Handl med omtanke

En stor del af det månedlige budget går til de daglige indkøb af mad, husholdningsvarer etc. Netop i denne kategori er der mange penge at spare.

Det er en god idé at gøre det til en vane at studere tilbudsaviser. Der er mange penge at spare, hvis man handler efter, hvor de mest fordelagtige tilbud er.

Går man desuden ud at handle uden en indkøbsseddel i hånden, er der tendens til at ryge flere ting i kurven end planlagt. Husk indkøbssedlen og gør det til en vane at handle i lavprissupermarkeder.

Spar penge på din klipning

Det er skønt at have været ved frisøren, men det kan være en stor streg i regningen. Hvis du gerne vil spare nogle penge på din klipning, kan det være en klar fordel at undersøge udvalget af frisører i dit lokalområde for eventuelle prisforskelle og rabatter.

Ved at foretage en Google-søgning, kan du nemt finde frem til byens billigste frisør. Er det i Esbjerg, du søger en billig frisør, kan du fx skrive ”Frisør Esbjerg” i søgefeltet. På denne vis finder du frem til alle de resultater, der er relevante for dig og dit lokalområde.

Mange frisører kører med studierabatter, som bestemt er værd at tage med.

Læg et budget

Det kan være en stor fordel at danne sig et overblik over sin økonomi ved hjælp af en budgetlægning. I budgettet indgår alle de indkomster og udgifter, som man måtte have.

Med et budget ved hånden er det nemmere at overskue, hvor mange penge man har til rådighed til diverse poster. Derved er det også sværere at komme til at bruge penge, som man egentlig ikke har.


Udgivet

i

af

Tags: