Gode råd til at spare penge

Det er hårdt at være studerende, fordi du skal balancere skole, lektier, familie, venner og arbejde. Oven i det så kan det være svært at få sin økonomi til at hænge sammen, fordi du ikke kan arbejde nok, og du har masser af udgifter.

 

Heldigvis er der masser af måder, hvorved du kan spare penge. Det er ikke sikkert, at de alle sammen gælder for dig, men så kan du vælge dem, som passer til din situation. Sælg brugt elektronik hvis du mangler penge lige nu og her. Ofte er det en god idé at få nogle penge ind på din konto.

Billigere husleje

En af de største udgifter for studerende er husleje. Det er også grunden til, at politikerne altid snakker om, at vi skal have flere studieboliger. Men hvis du er studerende lige nu, kan du ikke bruge det til så meget.

Din bedste mulighed er, hvis dine forældre har mulighed for at købe en bolig, som du kan bo i. Det er grunden til, at forældrekøb fylder så meget i dagligdagens samtaler. Inden I benytter jer af denne mulighed, er det en god idé at tage en snak med en boligadvokat.

En boligadvokat kan hjælpe jer med at få den bedst mulige aftale, og I kan være sikre på, at der er styr på alt det juridiske.

Det er ikke alle, som har mulighed for forældrekøb, og her bør du kigge på studieboliger i provinssen, da de ofte er langt billigere end i centrum.

 

Spar penge i hverdagen

Ofte har vi flere penge, end vi går og tror. Hvis du lever uden et budget, så bruger du helt sikkert unødvendigt mange penge. Du bør lægge et budget. På den måde får du et overblik over din økonomi, og du kan nu finde ud af, hvor du kan spare henne.

Da studerende ikke har særlig mange penge til rådighed, vil det primært være mad og hygge, som er de to største kategorier. Hygge-kategorien indeholder alt fra koncert til en bytur. Hvis du sparer disse penge væk i en periode, vil du pludselig have en mindre opsparing, som du kan bruge til dårlige dage.

 

Overvej en kold tyrker

Når du har dit budget, så ved du helt konkret, hvad du har af indtægter og udgifter. Her bør du overveje, om du i en periode på 3 måneder skal leve for ingenting og arbejde i en masse. Det er de færreste, som kan holde til at leve sådan i længere perioder ad gangen, men de fleste kan godt holde det ud i 3 måneder.

Når de 3 måneder er slut, lever du på din gamle måde igen. Dvs. du skal ikke begynde at bruge alle de penge, som du har sparet op. I stedet skal du gemme dem som opsparing, så du har dem til dårlige tider. Eller du kan gemme dem til, at du skal købe studiebøger. På den måde er du langt bedre stillet end de fleste studerende, da de ikke har en opsparing.


Udgivet

i

af

Tags: