Guide: Sådan holder du lejlighedens udearealer pæne

De fleste studerende bor i lejligheder, fordi det typisk er det billigste, når man er på SU. Er du studerende, og bor du i en lejlighed? Så prøv at overveje, hvornår du sidst har gjort rent ved lejlighedens udendørs arealer. Hvis det er længe siden, så bør du overveje, om det er ved at være tid igen.

I dette indlæg finder du en guide til, hvordan du bedst og nemmest muligt holder lejlighedens udearealer pæne og rene. Læs med, og bliv inspireret.

 

Vask alle vinduerne jævnligt

Du kan starte med at vaske alle lejlighedens vinduer. Du tænker måske ikke over det i hverdagen, men det ser faktisk ikke særlig pænt ud, hverken ude- eller indefra, hvis dine vinduer er fyldt med snavs. Derfor kan det godt betale sig, at du vasker dem alle jævnligt.

Dette behøver ikke at tage særlig lang tid, men det gør en stor forskel for udseendet af lejligheden både indendørs og udendørs. Hvis ikke du selv har mulighed for at vaske vinduerne, så kan du med fordel få hjælp fra en professionel vinduespudser. Herved er du garanteret, at det bliver gjort godt og grundigt, uden at du selv skal løfte en finger.

 

Fjern skidt og sager omkring lejligheden

Den næste ting, som du kan gøre, er helt simpel. Det handler nemlig blot om at foretage en oprydning omkring lejligheden udendørsareal. Mange oplever, at der bliver smidt is- og slikpapir samt flasker, dåser og andet skrald på gaden foran deres lejlighed. Dette ser hverken godt ud eller gør noget godt for miljøet.

Her gælder det om for dig at gå en tur rundt om lejligheden og samle alt affald og skidt op og smide det i affaldsspanden i stedet for. Du kan med fordel tage en kost med også, så du kan feje skidt og blade sammen undervejs. Dette vil med garanti pynte bemærkelsesværdigt på din lejlighed.

 

Rens fliser og tagrender for mos og alger

Mange lejligheder har en baggård tilknyttet, hvor der typisk er en terrasse eller grønne områder. Fliser bliver hurtigt grønne af mos og alger, hvis ikke de rengøres sommetider. Hvis fliserne i din baggård er helt grønne, så kan du med fordel rense dem, så de igen bliver flotte at se på.

Til dette kan du med fordel anvende en højtryksrenser, som er et fantastisk redskab til udendørs rengøringsarbejde. Denne fjerner super let forskellige former for belægning på diverse overflader. Du kan eksempelvis bruge den på dine fliser, men med fordel også til at rense dine tagrender med. Hos jem & fix kan du finde en Nilfisk højtryksrenser af høj kvalitet til en god pris. Med denne højtryksrenser ved hånden bliver udendørs rengøringsarbejde meget nemmere.

Hvis du følger denne guide et par gange om året, vil du forholdsvist nemt og hurtigt kunne holde lejlighedens udendørsarealer rene og pæne. Du kan med fordel samle hele opgangen til en rengøringsdag, hvor I i fællesskab hjælper hinanden med at gøre lejlighedsblokken til byens pæneste.


Udgivet

i

af

Tags: