Guide: Sådan indretter du et moderne og praktisk værelse

Guide: Sådan indretter du et moderne og praktisk værelse

Mangler du inspiration til, hvordan du kan indrette dit værelse, så det både er moderne og praktisk? Så er der hjælp at hente lige her. Det er ingen hemmelighed, at mange studerende bor på små værelser, som gerne både skal rumme en arbejdsplads, et sted at sove samt en hyggelig krog. Dog kan det være svært både at finde idéer til indretningen samt at få pengene til at slå til ved indkøb af nye møbler.

I dette indlæg bliver du guidet igennem en række ting, du kan gøre for at indrette et værelse, som både er moderne og praktisk. Læs med, og bliv klogere på, hvordan du kan indrette dit værelse.

Udnyt væggenes højder

Mange studerende oplever, at det kan være svært at få plads til alle tingene på værelset. Dog findes der mange forskellige løsninger, som er særligt velegnet til mindre rum, hvor der skal være plads til mange forskellige ting.

Du kan eksempelvis med fordel tænke opad, og udnytte væggenes højder i stedet for at placere alle tingene på gulvet. Her er hylder en oplagt løsning, da disse ikke tager plads fra gulvet, men kan bruges til både opbevaring af bøger, sko eller pyntegenstande.

Hylder findes i et utal af størrelser, materialer og farver. Du kan altså finde en hylde, som passer til lige netop dit værelse og dine behov. På nettet kan du finde alverdens forskellige løsninger, som både er praktiske, moderne og har et rustikt look. Du kan eksempelvis finde forskellige slags hylder i træ, som med garanti vil pynt på dit værelse.

Plakater på væggene skaber liv

Plakater har i mange år været en populær løsning i alle hjemmets rum, hvilket ikke er uden grund. Plakater er en nem måde at skabe liv og personlighed i ethvert rum på, og er derfor også oplagt at anvende på et værelse hos en studerende.

Der findes et væld af forskellige plakater på markedet. Nogle med poetiske citater, nogle med farverige mønstre og andre med et strejf af humor. Du kan med andre ord finde plakater, som passer lige til dit værelse.

Det gode ved plakater er, at de typisk kan anskaffes til en overkommelig pris, hvorfor selv en studerende på SU vil have råd til at købe en plakat eller to. Derudover er plakaterne nemme at sætte i ramme og hænge op på væggen lige efter dine ønsker.

Godt med belysning hele døgnet rundt

Det tredje og sidste gode råd til, hvordan du kan indrette et værelse, som både er moderne og praktisk, omhandler belysning. God belysning er nemlig yderst vigtigt, hvis dit værelse skal være praktisk. Derudover kan belysning også være med til at skabe hyggelige kroge på værelset.

For at du kan skabe de bedste forudsætninger for et værelse, der er godt at sidde og studere på, er det vigtigt med en god belysning omkring din arbejdsplads. En god skrivebordslampe er uundværlig i de sene aftentimer. Derudover kan en lyskæde eller en lysestage være med til at skabe en hyggelig atmosfære på værelset, som ligeledes er vigtig.

 


Udgivet

i

af

Tags: