Hold dig opdateret på de seneste nyheder i ind- og udland

Når du studerer, så er det altid vigtigt at holde dig opdateret. Ofte vil dit felt og undervisningen nemlig blive påvirket af de ting, der sker både i Danmark og i verden. Dette gælder særligt, hvis du studerer økonomi, politik og samfund, men også sprog og kultur bliver influeret af virkelighedens hændelser. Her får du gode råd til, hvordan du nemt kan følge med i nyhederne.

Brug de gratis kanaler

Hvis du vil have en gratis adgang til nyheder, så kan du starte med Danmarks Radio, der både skriver artikler og laver tv. DR er forpligtede til at lave grundig journalistik, der ikke er partisk, hvorfor du vil kunne blive opdateret let og enkelt gennem deres hjemmeside eller tv-kanaler.

Det er dog ofte med et fokus på Danmark, hvorfor udenlandske nyheder kun kommer øverst, hvis det er afgørende. Derfor kan du have behov for at holde dig opdateret på verden via andre kanaler eller internettet. Det kan dog også gøre både nemt og billigt.

Gå online og bliv opdateret

Internettet bugner med muligheder for at få informationer om det seneste nye. Dog skal du være kritisk, når du bevæger dig online. Her kan alle nemlig let og enkelt sætte en nyhedsside op og i værste fald sprede farvede eller forkerte nyheder.

Hvis du vil holde styr på, hvad der sker her i norden, så kan du tjekke nogle af de legitime nyhedssider ud for vores nabolande. For et norsk indblik kan du læse nyheder på samferdselinfra.no, hvor du kan blive opdateret på transport og infrastruktur i Norge. Det kan være interessant at se, hvordan man går til den slags emner i et naboland, der på mange måder ligner Danmark.

Er du mere interesseret i økonomi, så er världensekonomi.se et godt bud. Her kan du holde dig opdateret på aktiemarkedet og investering; selvfølgelig med fokus på det svenske marked.

Lyt til spændende podcast på farten

Har du brug for at nyhederne bliver fortalt, dissekerede og analyserede, så du bedre kan forstå bevæggrundene bagved, så kan podcasts være en god mulighed. Du kan let lytte, når du har tid. Om du vasker op, kører i transport eller bare går en tur, kan du blive beriget med det seneste nye helt gratis.

Der findes mange forskellige nyhedspodcasts både om de generelle nyheder eller mere specifikke områder. Du kan derfor kigge mulighederne igennem og finde den podcast, der passer til dine behov. Hvis du kan finde én, der både er underholdende og informerende, kan det være en fornøjelse, når du skal opdateres på ind- og udland.

Husk kildekritikken

Lige meget hvor du får dine nyheder, så er det altid vigtigt at være kildekritisk overfor informationer og analyser. Afsenderen har altid en vinkel, og den kan influere, hvad der bliver taget op og skrevet om. Vil du have det fulde billede, kan det derfor kun anbefales, at du læser op på de emner, der rører sig, på flere forskellige nyhedssites.

Så længe du husker at forholde dig kritisk, kan du let få et hurtigt og billigt indblik i nyhederne, når du studerer.


Udgivet

i

af

Tags: