Hvad betyder underholdning for studielivet?

Hvad betyder underholdning for studielivet?

Studielivet kan hurtigt blive en alvorlig affære. Alt skal gennemtænkes og analyseres. Derfor er det vigtigt også at lade sig underholde, så det hele ikke bliver alt for tungt.

Du kan hurtigt få tillagt dig et par panderynker, når du sidder med næsen koncentreret i bøgerne. Sådan kan det i hvert fald gå, hvis studietiden udelukkende går med alvor, og ikke med sjov. Imidlertid er det en god idé at finde en balance mellem seriøsitet og underholdning.

Mange underholder sig online

For at få lidt underholdning ind i hverdagen er der mange, der klikker sig online for at finde et godt spil eller et væddemål. Det kunne eksempelvis være det populære Vikinglotto, som er det første multinationale lotteri i Europa.

Det er et spil, som først og fremmest har at gøre med held, hvilket betyder, at hovedet kan få en pause. I sin enkelthed går det ud på, at man udvælger nogle tal, som man vil gætte på, bliver udtrukket i lotteriet. Og så er det selvfølgelig spændende, om man har ret. Resultatet kan man blive klogere på om onsdagen klokken ni, når tallene offentliggøres.

Du behøver ikke forlade studerekammeret

Online findes der generelt masser af god underholdning i dag – lige fra spil til streaming af musik, film og serier. Det betyder, at man ikke behøver at forlade studerekammeret for at blive underholdt. Det kan jo være meget fint, for så behøver man ikke at forsømme lektierne for at få en dosis sjov og spas. Ikke desto mindre har man dog også brug for en mundfuld frisk luft ind imellem.

Bliver man en bedre studerende af at have det sjovt?

Man kan nemt tænke, at jo mere man læser og begraver sig i bøgerne, jo bedre en studerende bliver man. Men er det nu også rigtigt? Eller kan det tænkes, at man ligefrem kunne blive en bedre studerende ved at have det sjovt?

Når alt kommer til alt, har vi nogle basale behov, der skal opfyldes. Selvom underholdning ikke ligefrem er på linje med mad eller søvn, er det alligevel et behov. Vi fungerer bedre, når der er en god balance mellem alvor og en lettere tilgang til livet.

Set i dét perspektiv er det ikke umuligt, at du bliver en bedre studerende ved også at gå ud og have en sjov aften med vennerne i ny og næ. Og det er da en god nyhed, er det ikke?


Udgivet

i

af

Tags: