Hvilke er de bedste tips og tricks til rabatter for studerende som alle bør kende til?

Hvad er et studielån?

Er du studerende, og har du overvejet at optage et studielån? Er du i tvivl om, hvad et studielån egentlig er, og hvem der kan optage et sådant lån? Så læs med her, hvor vi kigger nærmere på studielånet.

 

Et lån særligt til studerende

Som navnet så diskret antyder, er et studielån et lån til dig, der er studerende. Det er altså et lån, du kun kan optage, når du er under uddannelse, og så snart du er færdiguddannet, har du ikke længere denne lånemulighed. Et studielån har til formål at dække diverse leveomkostninger i uddannelsesperioden, og derfor udbetales et studielån heller ikke som et engangsbeløb, men derimod hver eneste måned. Det kan dermed fungere som et tillæg til ens SU, hvorfor lånetypen også ofte kaldes SU-lån. Ved at få udbetalt de lånte penge i månedlige rater har man som låntager i højere grad ”styr på” pengene, end man ville have, hvis man fik hele molevitten udbetalt på én gang, og det er en fordel for mange studerende.

 

Et studielån har en lav rente

En af fordelene ved et studielån er, at man får pengene i mindre portioner og derved nemt kan lægge et budget. En anden fordel er, at der er en yderst favorabel rente på et studielån. Faktisk er det den lånetype med den laveste rente, og det vil sige, at man ikke kommer til at betale specielt meget for at låne penge på denne måde. Du skal naturligvis betale de lånte penge tilbage, men grundet den lave rente skal du ikke betale meget mere, end du faktisk har lånt. Er man studerende og har brug for at låne penge, er det derfor den absolut smarteste lånemulighed. I løbet af din uddannelsesperiode kan du desuden selv bestemme, hvilke måneder du vil have dit studielån udbetalt i. Du kan eksempelvis vælge at få udbetalt penge hver anden måned eller blot et par gange om året. Ligeledes beslutter du selv, hvor mange penge du har brug for ved hver udbetaling. Den sum penge, som du er blevet tildelt, kan du altså selv fordele, som du ønsker. Skal du studere i Norge kan du også tage dit SU-lån med samt din SU. Mange glemmer dog, at Norge er markant dyrere at bo/leve i, så man kan ansøge om forbrukslån i Norge.

 

Hvordan optager man et studielån?

Er du studerende, og er du SU-berettiget, er du også berettiget til at optage et studielån. Det gør du ved at gå ind på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside. Når du er blevet godkendt til at optage et studielån, skal du lave din låneplan. I din låneplan vælger du, hvor meget du vil have udbetalt og hvornår. Før denne er udfyldt, kan du ikke få udbetalt dit studielån. Når din låneplan er udfyldt, vil du begynde at modtage pengene som planlagt. Hvert eneste år skal du godkende din låneplan, hvilket du gør i MinSU. Du er automatisk godkendt til at fortsætte dit studielån, hvis du har fået SU-lån året forinden og fortsat er under uddannelse. Ønsker du ikke at fortsætte dit studielån, kan du blot lade være med at godkende din låneplan, og så vil du ikke længere modtage penge.


Udgivet

i

af

Tags: