Hvad skal du vide, når du køber lejlighed? – 5 tips du kan få brug for

Skal du til at købe lejlighed, og er du usikker på, hvilke uventede problemer der kan opstå? Vi giver dig fem tips til at vælge en forsikring, der sikrer dig mod skader på bygningen og i lejligheden. Det dækker dig godt ind ved køb af ejendom. Læg især mærke til ejerskifteforsikringen, som forsikrer dig mod uventede overraskelser, efter du har købt lejligheden.

De fleste køb af lejligheder til studerende er forældrekøb. Der er det typisk forældrene, der har overblikket over, hvad der skal sættes i stand i lejligheden, men der er nogle ting, som man ikke kan beskytte sig imod. Det er, hvis der er nogle uventede omkostninger i forbindelse med for eksempel alvorlige skader og ulovlige installationer i lejligheden, der ikke fremgår af tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten.

Det kan være skader på fysiske forhold, der kan udvikle sig til skader på forsikrede bygninger eller dele af bygningen. Det kan være lækager, svækkelser, revner i bygningen eller andre forhold, der nedsætter den samlede værdi. Du skal være særlig opmærksom på disse forhold, når du inspicerer lejligheden.

Der er dog nogle muligheder for at få dækket disse skader, hvis du først finder dem, efter du har købt lejligheden. Disse kritiske problemer i bygningen reducerer nemlig både brugbarheden og bygningens værdi markant. Der er en del forskellige forsikringer, som giver dig nogle fordele som lejlighedskøber, så du er bedre stillet. En af dem er en ejerskifteforsikring.

Der er ikke tale om forsikring af kosmetiske skader som for eksempel farveforskelle eller lignende – forsikringen omhandler udelukkende skader, der ikke er blevet opdaget før indflytningen, og som derfor bliver en ekstra omkostning for ejeren. Dertil navnet ejerskifteforsikring.

Størrelsen på erstatningen for skaderne på bygningen vil beregnes ud fra en nyværdierstatning, hvor beløbet maksimalt kan være 1.330.000 kr. (2016). Er det derfor et rigtig stort problem, som du er stødt på, efter at du har overtaget lejligheden, skal du selv betale for omkostningerne i forbindelse med skaderne. Det kan ofte være besværligt, hvis du ikke selv har så mange ressourcer.

Du køber en ejerskifteforsikring, hvis du vil være sikker på, at du ikke skal betale for skader på lejligheden eller de problemer, den tilhørende bygning har. Du får således mulighed for at komme uventede skader eller andre problemer til livs, efter du har købt lejligheden.

En ejerskifteforsikring giver dig disse fem fordele, når du køber lejlighed:

  1. Sikkerhed for dækning ved alvorlige skader, som du ikke vidste noget til.
  2. Udbedring af ulovlige installationer.
  3. Installationernes lovliggørelse er også dækket.
  4. Udbedring af forhold over 5.300 kr. er med i forsikringen.
  5. Forsikringen gælder i fem år – aftalen kan derefter forlænges med yderligere fem år

Tegn en ejerskifteforsikring i dag, hvis du vil være sikker på, at ejerskiftet forløber uden de store omkostninger. På den måde passer du på din pengepung og har samvittigheden i orden.


Udgivet

i

af

Tags: