Indret dig billigt med stil

Indret dig billigt med stil

Uanset om du bor på kollegieværelse, i studiebolig eller i lejlighed med en roomie, kan du lige så godt indrette dig med stil – for hvorfor skulle du ikke det? Prisen kan måske være en faktor, men det behøver faktisk ikke være dyrt at få en superflot og personlig indretning. Læs med her og lær hvordan!

Der er ikke noget at sige til, at man gerne vil bo både lækkert og hyggeligt. For de fleste studerende er det ikke en evighed siden, at man er flyttet hjemmefra, og det gør det endnu mere spændende at indrette sig. Ens hjem skal udtrykke præcis, hvem man er, for så vil man med garanti føle sig hjemme, hvor man bor.

Men er det ikke dyrt at indrette sig smukt? tænker du måske. Det kan det være, men det behøver det faktisk ikke. Snarere er det et spørgsmål om at tænke kløgtigt og kreativt, for så kan man nemlig få indretningen til at gå op i en højere enhed, både stilistisk og prismæssigt.

Udvælg enkelte drømmemøbler

Et godt tip er at prioritere lidt, så man udvælger nogle få drømmemøbler, der måske koster lidt ekstra. Det kan fx være et superflot rundt sildebensbord, som er håndlavet og i høj kvalitet. Det er klart, at man ikke får sådan et bord gratis, til gengæld vil det udgøre lidt af et statement i rummet.

Hvis du vælger at bruge penge på det smukke bord, kan du indrette dig med fede og retro genbrugsmøbler for resten. Det giver et fedt look, at man mikser nyt, lækkert og moderne med autentiske gamle møbler, der gerne må have et lidt skævt udtryk.

På den måde kan du udvælge enkelte helt særlige drømmemøbler til hvert enkelt rum. Dem kan du give lidt ekstra for (hvis du har råd, selvfølgelig), og indret dig så kreativt med genbrugsfund for resten. Det vil give en god balance, rent økonomisk, at have nogle retningslinjer for indkøbene til hvert enkelt rum.

Et helt personligt touch

Det er helt uvurderligt at have en personlig indretning. Det vil betyde, at man føler sig hjemme, for “denne her stue – den er bare lige mig!”. Det er altid dejligt at komme hjem til sådan en indretning, og møblerne vil indbyde til afslapning og hygge.

Der er mange måder, man kan gøre sin indretning personlig på. Hvis man samtidig gerne vil have, at det er billigt, kan man overveje at gå i kunstnerhjørnet. Kan du selv fremstille ét eller andet fedt og kreativt, som du kan hænge på væggen eller i loftet?

Det kunne fx være et maleri eller en kollage med billeder, der betyder noget særligt for dig. Det kunne også være en uro bestående af forskellige flotte kreationer – her kan du bruge alt fra papirklip til perler og plexiglas, som du maler i smukke farver.

Kun fantasien sætter grænser, og dit hjem vil få et helt unikt og personligt touch med noget, du selv har lavet. Alternativt kan du ønske dig noget hjemmelavet i gave, fx af en ven, som er god til at tegne eller noget tilsvarende.


Udgivet

i

af

Tags: