Indretningstrends, der vil præge dit fremtidige hjem

Mode indebærer tendenser, der kommer og går. Med hvert sæsonskift hører nye designs, silhuetter og nuancer. Således udfordres din kreativitet konstant, og dit hjem bliver alsidigt og i evig udvikling.

Der er flere fordele ved at lege med på modelegen; mange finder det spændende at udforske sine indretningsmuligheder ved at følge tidens trends og nyder at udfordre normerne for boligindretning. Ved at være på forkant med de tendenser, der hører til de kommende sæsoner, har du et forspring. Du får nemlig mulighed for at gøre de gode handler, inden det bliver populært – og dermed dyrt.

Denne artikel ser i spåkuglen og hjælper dig til at gøre samme. Bliv fyldt med inspiration, og begynd derved at indrette dit fremtidige hjem.

 

It-farver

Et sted mellem de nordiske, underspillede toner og de mere iøjnefaldende stærke farver, finder du den fremtidige farve-palette. Selvom de to kan virke som hinandens diametrale modsætninger, forbindes de alligevel ved en klar trend. Væk skal de hvide vægge, og frem skal penslerne, når hjemme skal have et mere personligt og hjemligt udtryk.

Du vælger selv dine farvepræferencer og indretter naturligvis selv med afsæt i disse. Klare farve bliver mere moderne – men tolk det ikke som, at 70’er farvefesten er tilbage. Alt skal gøres med klasse, finesse og overblik for sammenhængen. Hvad der kendetegner den velfungerende farvebrug, er, at det bliver gjort med øje for helhedsindtrykket.

At farverne komplimenterer hinanden og bliver brugt kløgtigt, skaber det fineste rum. Vælg et udgangspunkt, og bevæg dig indenfor samme toner, så farverne vil komplimentere hinanden og skabe et flot farvespil, der er spændende for øjet uden at larme og forstyrre.

Det vil sige, at alt lige fra børnemøbler til stueinteriøret kan være farverigt. Hvis blot de forskellige elementer spiller sammen, vil indretningen således gå op i en højere enhed. Børnemøblerne er et godt eksempel på, hvorledes møbler med forskellige funktioner kan have udgangspunkt i samme farveverden.

 

Referencer til tidligere

Som artiklen indleder med at berette, kendetegnes mode ofte ved tendenser, der kommer og går  – for herefter at komme igen. Ofte nyfortolker boligdesignere tidligere trends og skaber derved fornyede strømninger i boligbilledet.

Materialer som velour har over en periode været på vej tilbage. Ligeledes forventes det, at det ældre boligfænomen med dekorative fliser på væggen vil blive pudset af og genoplivet i nye støbninger. Geometriske figurer vil komme til at pryde badeværelsesvægge og skabe et finurligt, personligt udtryk, der henleder tankerne på boheme-hjem fra tidligere tider.

Vægdekoration med afsæt i tidligere trends fortsætter sin indgang ind i de danske hjem, når det også ses, at tapeter med geometriske figurer og fine farver vil vende tilbage til moderigtige vægge. Yderligere rammer bløde silhuetter med referencer til Art Deco og 50’erne også ned i det inspirationsudgangspunkt, mange moderne designere benytter.

 

Materialer, der hitter

Kobber har hærget boligmoden de seneste år i stor stil. Selvom de færreste stadig rider på den rødgyldne bølge, har den med sikkerhed sat sit aftryk på interiørforståelsen. Fremfor bronzematerialer vælges nu de mere kølige metaller til indretningen. Blanke overflader som sølv og krum bliver de nye hits.

Som radikale alternativer til den metalliske trend viser producenterne såvel som magasinerne nu feminine pileflet og røgede glas, der udgør et fint modspil til det rå præg, som metaller giver hjemmet.


Udgivet

i

af

Tags: