Dette kan du gøre for at spare penge, når du er studerende

Internetvaner på godt og ondt

Den danske befolknings internetforbrug

Statistik for året 2016 viser, at en dansker i gennemsnit bruger i omegnen af 2½ time på internettet om dagen. Internettet er svært at komme uden om i nutidens samfund, hvor der for alvor er gang i den digitale udvikling.

91 % af familierne i Danmark har i dag adgang til internet i hjemmet. Når vi er online, sender vi mails i hobevis, vi betaler vores regninger, og vi tjekker vores bankkonti. Derudover kommunikerer vi via nettet, vi handler, vi sørger for at blive underholdt, og vi søger efter information som aldrig før.

Er den tekniske kunnen i top?

Selvom at man bruger meget tid på internettet, er det ikke ensbetydende med, at man er kendt med den bagvedliggende teknik. Nok kan mange af os navigere rundt på nettet, men det er langt de færreste, der har styr på diverse kabler og teknikaliteter.

De fleste af os kender nok til netværkskablet, som enten plottes i routeren eller direkte i computeren. Kablerne kan synes mange og uoverskuelige, men netværkskablet har langt de fleste internetbrugere nok prøvet kræfter med.

Hvis ikke man har den store tekniske kunnen i forhold til computere, er man så i virkeligheden lige så sikker en bruger på internettet, som man går ud fra, at man er?

Sikker brug af internettet

Når du navigerer rundt på internettet, er det vigtigt, at sikkerheden er i orden. En hacker kan slå til, når du mindst venter det. Herunder finder du en række forholdsregler, der hjælper dig til en sikker daglig gang på internettet.

  •      Tænk dig om inden du trykker.

Hav ro, når du bruger internettet. Vækker noget din mistanke, bør du straks lukke internetsiden ned i stedet for at forsøge dig frem.

  •      Dine adgangskoder skal være sikre.

Benyt dig af længere adgangskoder og undgå at bruge den samme adgangskode til flere forskellige sider. Skriv aldrig dine adgangskoder ned.

  •      Vær påpasselig med, hvem du giver dine personlige oplysninger til.

Tænk dig grundigt om og benyt dig af din sunde fornuft, inden du videregiver nogle af dine personlige oplysninger på internettet.

Så længe der er et netværkskabel tilgængeligt, kan de fleste af os være med, men nogle folk er afgjort mere kyndige i forhold til teknik end andre. Hav sikkerhedsforanstaltningerne i orden og brug din sunde fornuft, når du navigerer rundt på internettet.


Udgivet

i

af

Tags: