Hvilke er de bedste tips og tricks til rabatter for studerende som alle bør kende til?

Introduktion til låntypen hurtiglån

Hvad er hurtiglån? Hvordan optager man et hurtiglån? Hvordan finder man et billigt hurtiglån? Alt dette får du svar på lige her.

Hvad er et hurtiglån?

Det ligger lidt i navnet – et hurtiglån er et lån, du optager, ja, hurtigt. Det er den samme type lån, som også går under navne som kviklån, SMS-lån eller minilån – kært barn har mange navne. Hvad end man kalder det, er et hurtiglån et mindre lån, som kan optages på ganske kort tid. Det tager således som regel ikke mere end et par dage, fra du ansøger om et hurtiglån, til du har pengene på din konto. Mangler du af den ene eller anden grund penge her og nu, er et hurtiglån altså den absolut hurtigste mulighed.

Hvordan optager man et hurtiglån?

Først og fremmest udvælger du dig naturligvis et lån, du har lyst til at ansøge om. Den del kigger vi nærmere på om lidt. Når du har udvalgt dig en låneudbyder, ansøger du om lånet på deres hjemmeside. Det kan du gøre ved at udfylde en simpel formular, og det behøver ikke at tage ret lang tid. Når du har ansøgt, bliver du kreditvurderet, hvilket udbyderen som regel kan gøre på blot ganske få minutter. Vil udbyderen tilbyde dig et lån, får du tilsendt en låneaftale, som du skal underskrive. Ifølge dansk lovgivning må du først skrive under to døgn efter, at du har modtaget lånetilbuddet. I denne tid kan du passende læse låneaftalen grundigt igennem. Når de 48 timer er gået, skriver du låneaftalen under, hvis du vil optage lånet, og så har du typisk dine penge på kontoen senere samme dag. Dét må siges at være en hurtig lånemetode.

Hvordan finder man et billigt hurtiglån?

Før du skal sende din låneansøgning afsted, skal du naturligvis finde dig et relevant lån. Det vil som regel sige et billigt lån. Man kan nemlig ikke komme uden om, at det koster nogle penge at låne penge, men der er naturligvis ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt.

Når du skal finde det billigste hurtiglån, gør du klogt i at kigge nøje på din økonomiske situation og ud fra dette bedømme, hvad der giver mening for dig. Man skal aldrig optage et lån, som man ikke har råd til at betale tilbage, og derfor er du nødt til at være realistisk omkring, hvor meget du kan betale tilbage om måneden. Er du ikke det, vil du sandsynligvis komme til at misligholde din låneaftale, og så skal der betales gebyrer. Det er disse, der typisk får et lån til at løbe op, og derfor skal du generelt holde nøje øje med diverse (skjulte) gebyrer.

Vil du nemt og hurtigt danne dig et overblik over prisen på forskellige lån, giver det ofte god mening at kigge på lånenes ÅOP. ÅOP beskriver de årlige omkostninger i procent, og medregnet er her både renter og gebyrer. Denne værdi kan ikke stå fuldkommen alene, men den kan give et overordnet indtryk af, hvad forskellige lån koster.


Udgivet

i

af