Sådan kommer du godt fra start i studielivet

Jobportaler til studiejobs i Århus

Er du på jagt efter det perfekte studiejob i Århus? Så skal du læse med her, for at få indsigt i hvilke jobportaler du bør holde øje med, og hvordan du kan få det perfekte studiejob.

Hvor kan jeg søge studiejob i Århus?

Når du skal finde det perfekte studiejob, så kan du bruge en jobportal, så du nemt kan finde frem til det job, du er på jagt efter. Studiejobs er en klar del af Scandinavian life. På studerendeonline.dk, kan du finde studiejobs i Århus og omegn, hvis du er på jagt efter det perfekte studiejob der.

Det kan også være en god ide at søge uopfordret de steder, du gerne vil arbejde. Da får du mulighed for at stille dig til rådighed, allerede inden en stilling bliver slået op. Det er også positivt at vise, at man kan tage initiativ. Når du skal gå rundt med ansøgninger, husk at en arbejdsgiver i de fleste tilfælde godt kan gennemskue en generisk ansøgning. Derfor er det en god ide at skrive ansøgninger, der er tilpasset til de virksomheder du søger hos.

Tips til dig, der søger studiejob

Hvis det er første gang du søger et job, efter du er færdig i gymnasiet, så kan det være svært at vide hvad man skal fokusere på. Der lægges som regel meget vægt på erfaring, men det er naturligt nok ikke noget man har, når man ikke er kommet ud i arbejdslivet endnu. Derfor kan det være en meget god ide at tænke lidt over, hvad det er for nogle erfaringer du har gjort dig, måske i dit liv generelt, der kan hjælpe dig på vej i et studiejob, og løse de opgaver, der skal løses. Er du en god samarbejdspartner i skoleprojekter? Er du en, der laver frivilligt arbejde i din fritid? Det er vigtige ting, som du skal få med i din erfaring, når du skal søge et studiejob.

Det er også altid en god ide at tænke på, hvad du kan tilbyde. Det handler nemlig ikke udelukkende om, hvad en arbejdsplads kan tilbyde dig, men hvad du kan tilbyde dem. Der er mange måder at tilbyde ting på, og du skal tænke på, hvad det er lige præcis du kan, som kan hjælpe virksomheden på en eller anden måde. Har du nogle gode ideer du kan gennemføre? Har du en god løsning på et problem? Så er det måske noget, der er værd at tage med i din ansøgning.

I tillæg er det meget vigtigt, når det er et studiejob, der ikke kræver så meget erfaring, at man kan vise til at man har nogle egenskaber, der generelt egner sig godt til det job du søger. Er du pligtopfyldende? Er du god til at arbejde selvstændigt? Kan du samarbejde godt med andre? Har du høj arbejdskapacitet? Er du god til at komme til tiden, og går du op i at give god service? Det kan være vigtige faktorer, når du søger et studiejob, hvis du ikke har så meget erfaring. Og det er det meget vigtigt, at du får formidlet i din ansøgning.


Udgivet

i

af

Tags: