klimavenlige løsninger - vindmøller og træpilelfyr

Klimavenlige løsninger

I dette indlæg vil du blive præsenteret for 5 klimavenlige løsninger, som bidrager til at minimere den menneskeskabte globale opvarmning ved at reducere udledningen af CO2.

Too Good to Go

Too Good To Go er en applikation, som gør det muligt for dig at få lækker restaurant mad til billige penge, og samtidig bidrage til at reducere madspild. Madspild er et store verdensomspændende problem.

Du kan inden lukketid købe mad fra restauranter, som ellers ville have blevet smidt ud. Du får det til en billigere pris, og maden fejler intet.

Træpillefyr

Et træpillefyr kan være en super fin investering. Først og fremmest er et træpillefyr meget miljøvenligt i forhold til olie- og gasfyr. Træpillerne er nemlig CO2 neutralt brændsel. Sammenligner du træpillerne prismæssigt med olie og gas, så er de også væsentlig billigere. Det giver derfor også god økonomisk mening, at skifte til et træpillefyr, da det kan spare dig for mange penge. Så du er ikke kun miljøvenlig, du sparer også penge. Der er faktisk mulighed for at spare helt op til 75% på din elregning.

Derudover er det værd at nævne, at der ikke er det store besvær med et træpillefyr. Fyret forstår selv, at dosere træpillerne, så du kan koncentere dig om at bruge din tid på noget andet.

Du får lige hurtigt de 3 store fordele ved et træpillefyr listet op her:

  • Miljøvenligt
  • Spar penge
  • Spar tid

Hvis du på nuværende tidspunkt anvender at olie- eller gasfyr, så bør du bestemt overveje at skifte til en pilleovn.

CO2 kreditter

CO2 kreditter må siges at være en klimavenlig løsning. Ved køb af CO2 kreditter bidrager du nemlig til at fonde CO2 reducerende klimaprojekter, som også kan have sociale og økonomiske fordele, der hvor de finder sted. Eksempelvis kan du ved at købe CO2 kreditter være med til at støtte op om uddelingen af klimavenlige ovne i udviklingslandene. Et projekt som dette skabe permanente og målbare CO2 reduktioner. Projekterne bliver verificeret af eksempelvis Gold Standard, som er startet af Verdensnaturfonden. Det gør de for at sikre, at de lever op til bestemte principper.

Er du interesseret i at købe CO2 kreditter kan du gøre det hos den danske virksomhed Vitapus, der tilbyder forskellige grønne løsninger. Du kan gøre mange ting i den hverdag for at skabe CO2 reduktioner, du kan f.eks. købe et træpillefyr, undgå madspild, slukke lyset etc. Men det kan være svært at blive 100% CO2 neutral på egen hånd, derfor kan det give god mening at lave en CO2 kompensation.

 


Udgivet

i

af

Tags: