Kolonihaven og den store renovation

Et kolonihavehus

Min gode ven, som er uddannet pædagog, har netop valgt at investere i en kolonihave. Det er ikke den mest gængse investering for en person i 20’erne, men hvad pokker.

Lige som jeg har han valgt at bosætte sig i Odense centrum, og for os som er vokset op i provinsen, så kan al den larm fra bilerne og de mange mennesker godt blive for meget til tider.

Derfor er en kolonihave en god investering for dig, som gerne vil have lidt mere sindsro og hygge, end den indre by kan byde på.

Selvom at du er studerende har du gode muligheder for at købe et kolonihavehus. De koster ofte ikke særligt meget og ligger tæt på den indre by, hvor du muligvis har valgt at bosætte dig, for at være tæt på dit uddannelsessted, og der hvor tingene sker.

Hvis du ikke selv har pengene til at købe dit kolonihavehus, så kan du altid tage en snak med din bank. Grundet det lille beløb som et kolonihavehus koster, så vil de fleste få lov at låne pengene, altså hvis der ellers er styr på økonomien.

Renovation af taget

Købet af kolonihavehuset har ført til at han gerne vil modernisere det en smule og lave en mindre renovation af huset. Min ven spurgte, om jeg ikke kunne hjælpe ham med at ligge tag på hans haveskur, som står bagerst i haven. Haveskuret var beklædt med nogle gamle plastplader, som nok må have ligget på haveskuret i minimum 20 år. Kvaliteten af plastpladerne, så heller ikke ud til at have været for god til at starte med. Min ven havde fået bestilt nogle nye plastplader hjem i god og ordentlig kvalitet. Vi gik hurtigt i gang med at rive de gamle plastplader af og få lagt de nye plader på. I løbet af en time havde vi allerede fået lagt de nye plastplader på og resultatet var helt fantastisk.

Selvom at du vælger at købe et kolonihavehus, så er det ikke ensbetydende med at det nødvendigvis skal renoveres eller moderniseres. Det er selvfølgelig op til sig selv. Min ven var dog nød til det, da det gamle var blevet utæt. Når du køber et kolonihavehus bør du derfor sørge for at inspicere det godt og grundigt, så du husker at få et nedslag i prisen, hvis dit haveskur f.eks. har nogle utætte plastplader på taget.

4 ting du bør være opmærksom på, hvis du vil købe et kolonihavehus:

  • Prisen
  • Størrelsen
  • Standen af hus m.v.
  • Reglementet m.v. i haveforeningen

 


Udgivet

i

af

Tags: