Fordele og ulemper ved at investere i aktier som studerende

Lev billigt men godt som studerende

Dette er sponsoreret indhold

Hvis du er en af dem, der lige har haft et sabbatår med fuldtidsarbejde og lige er begyndt at studere, er du nok allerede blevet klar over, at der er nogle færre penge til rådighed om måneden nu, end da du var i fuldtidsarbejde. Hvis du endnu ikke er begyndt at studere, kan du lige så godt begyndt nu at forberede dig på at leve for færre midler. Når det er sagt, er der ingen, der siger, at du skal leve af pasta og ketchup, samt sige nej til alt socialt. Du kan sagtens leve billigt og godt på samme tid som studerende.

Køb dine sager brugt

Uanset om du skal købe bøger, møbler til din nye lejligheder eller elektronisk udstyr, kan du med fordel købe det brugt. Der er ufattelig mange muligheder for at finde gode brugte sager som studerende. Det kræver ikke andet, end at du laver en søgning på nettet. Du kan blandt andet købe en iPhone X brugt, hvis du står og trænger til at opgradere din mobil. Der findes også mange sidder på Facebook, som er tilknyttet de forskellige studier, hvor tidligere studerende har muligheden for at sælge deres bøger, som de nye herefter kan købe og få nytte af. 

Skab overblik over dit forbrug

Udover at købe dine sager brugt, er det en god ide, at du skaber dig et overblik over dit månedlige forbrug. Det kan endda være en fordel at lave et budget, hvor du sætter en grænse for, hvor meget du må og er nødsaget til at bruge på forskellige ting og sager i løbet af måneden. Det kunne blandt andet være et budget for mad, tøj, aktiviteter med venner og lignende. 

Hvis du gerne vil spare penge på mad, er det en god ide at lave en madplan. På den måde kan du nøjes med at handle én gang i ugen og ikke lade dig friste af alt muligt lækkert i butikken, hvis du på forhånd har skrevet ned, hvad du skal have af varer.

Lav gratis ting med vennerne

Det behøver ikke at være dyrt at hænge ud med dine venner, og derfor behøver du som sagt ikke at sige nej til alle sociale aktiviteter. I kan vælge at gå en tur sammen, spille bold eller dyrke anden motion, lave mad hjemmefra og tage på picnic, tage til gratis comedy og meget andet. De fleste studiebyer har et stort udvalg af gratis aktiviteter. Når det kommer til at drikke øl, kan det være en fordel at tage i studiets fredagsbar i stedet for på almindelige bar. Drikkevarerne er som regel betydeligt billigere i fredagsbaren.


Udgivet

i

af

Tags: