Mumi

Mumi er ren nostalgi

Barn af 90’erne

Er du barn af 90’erne så husker du helt sikkert Mumi eller nærmere bestemt Mumitroldene. For dig som ikke ved hvad der snakkes om, så skal du vide at Mumitroldene er en serie af børnebøger, som er forfattet af Tove Jansson. En mumitrold er et snehvidt væsen med en rund mule og en tyk mave. Det er i det hele taget nogle fortryllende væsner, som har underholdt mange børn op gennem 90’erne. Personligt husker jeg bedst Mumitroldene fra fjernsynet. Jeg kunne sidde helt tryllebundet foran fjernsynet, mens jeg så et afsnit med de små sjove væsner.

Mumi merchandise

I dag findes der selvfølgelig et hav af forskelligt Mumi merchandise. Så hvis du er den nostalgiske type, så er der rig mulighed for at få et glædeligt gensyn med Mumi. Du får lige hurtigt en liste med nogle af alle de forskellige muligheder der er hvad angår Mumi merchandise:

  • Mumi bøger
  • Mumi plakater
  • Mumi tegnefilm
  • Mumi postkort
  • Mumi kalender
  • Mumi figurer
  • Mumi tøj

Som du kan se, så er mulighederne mange. Selvom du måske synes, at du er blevet for gammel til Mumi, så kan det alligevel være meget hyggeligt med et lille gensyn. Det kan jo være at det vækker lidt gode barndomsminder. Hvis du ikke vil købe Mumi merchandise til dig selv, så har du i hvert fald en rigtig fin gaveidé her til de små i familien. Dine små familiemedlemmer vil uden tvivl sætte pris på Mumi og det eventyrlige univers.

Andre barndomsminder

Nu når vi er i gang med at snakke barndomsminder, så vil jeg lige præsentere et par andre klassikere, som du sikkert også kan huske fra din barndom, hvis du altså er barn af 90’erne. Der skete mange ting i 90’erne, så det var ikke kun Mumitroldene, som var på programmet.

Disney Sjov

Disney Sjov har for mange børn været en fast fredagsting. Personligt husker jeg selv hyggen med Disney Sjov og fredagsslik. Disney Sjov startede i 92 og har kørt lige siden. Dog med en pause i 99, da DR1 synes at prisen på tegnefilm var blevet alt for høj. Det førte til en voldsom seerstorm, så Disney Sjov kom tilbage på fredagsporgrammet igen.

Playstation 1

Playstation 1 var fuldstændig mind-blowing for mange børn i 90’erne. Det gav muligheder som vi ikke tidligere havde haft på samme måde. Siden den første Playstation har Sony løbende lanceret nye maskiner. Forskellen på den nyeste Playstation og en Playstation 1 er uden sammenligning, men Playstation 1 var banebrydende for mange, og derfor fortjener den at blive nævnt.


Udgivet

i

af

Tags: