Guide: Sådan indretter du et moderne og praktisk værelse

Pas på med at sidde for meget med studiebøgerne

Bruger du også en uanet mængde timer ved skrivebordet, når du hver dag, uge efter uge, læser dine tunge studiebøger? De bøger, som du hvert semester bruger endnu flere uanede mængder af penge på, er faktisk med til at give dig langvarige ryg- og nakkeproblemer. De kloge hoveder fortæller os altid, hvor vigtigt det er at ændre sin arbejdsstilling, når man bruger så lang tid ved et skrivebord. Men helt ærligt, det kan de jo sagtens sige, når man sidder på sit 10 kvadratmeter store værelse i en lejlighed, du deler med 3 andre mennesker, uden fællesareal. Så er der ligesom ikke så mange andre muligheder end at sidde ved skrivebordet.

 

Hæve-/sænkeborde er ikke kun til kontorfolk på fancy arbejdspladser

Hvis du skal gøre dig selv og din ryg en kæmpe tjeneste, så skulle du tage at kigge efter et hæve-/sænkebord. Der er nemlig noget om snakken, når de kloge hoveder siger, at vi skal variere vores arbejdsstillinger. Med et hæve-/sænkebord øger du nemlig både koncentrationsevnen og blodcirkulationen. Du tænker sikkert ”de er da vildt dyre sådan nogle”. Svaret er kort, ja, det er de. Men se på det som en investering. Jo flere timer du sidder ned, jo større risiko for at rende ind i større problemer såsom type-2 diabetes og kræft. Og hvem gider det?

Det behøver slet ikke være så uoverskueligt at skulle bevæge sig mere i sine arbejdsrutiner. At stå op i fem minutter hver halve time er, hvad der gør tricket. Men når du så står op foran dit nye flotte hæve-/sænkebord, skal du selvfølgelig stå korrekt for at belaste kroppen så lidt som muligt. Det er vigtigt at stå med rank ryg, ligevægt på fødderne og undgå at svaje i lænden. Herudover skal du også have dit tastatur og mus tæt på kroppen, så du ikke belaster nakken og armene. Armene skal selvfølgelig være afslappede, og underarmene skal være på bordpladen. Med et hæve-/sænkebord kan du indstille det, så det passer perfekt til dig.

 

Hvilket bord passer bedst til dig?

Et hæve-/sænkebord er vel bare et bord, man kan hæve og sænke, ikke? Der findes faktisk sådanne borde til forskellige slags erhverv og opgaver. Et ergonomisk tilpasset skrivebord er godt til dig, der kan lide at vende og dreje i dine arbejdsstillinger. Det har nemlig en bue i midten, og andre kan fås som enten venstre- eller højredrejede, så de passer perfekt til din krop, og dermed undgår du vrid i kroppen, der kan forvolde langvarig skade.

Så findes der også de mindre hæve-/sænkeborde, der passer perfekt ind på dit 10 kvadratmeters værelse. Selvom der er sparet på pladsen i disse borde, er der bestemt ikke sparet på ergonomi, stil og kvalitet. I den anden ende kan du også finde de helt store borde, hvis du er et af de mennesker, der har tendens til at rode lidt. Udover komfort og ergonomi skal man selvfølgelig heller ikke gå på kompromis med udseende og kvalitet. Der findes bordplader i alverdens forskellige materialer. Så er du til bøg eller den klassiske hvide, så er der helt sikkert også et til dig.


Udgivet

i

af

Tags: