Råd til at tage et lån, hvis du er studerende

Når du er studerende, har du ikke kun en stram tidsplan, men også et stramt budget. Selvom du er på SU, og måske har et studiejob ved siden af, kan der komme uforudsete udgifter, som du hurtigt skal tage stilling til. Der kan være forskellige grunde til, at budgettet bliver en smule strammere , end plejer. I sådanne tilfælde kan det være relevant for dig at tage et lån. Inden du tager et lån, er der dog en række faktorer, som du bør tage stilling til. Hele processen skal nemlig være en behagelig oplevelse. Vi forsøger derfor i denne artikel at hjælpe dig godt på vej med råd, der skal give dig et indblik i, hvordan du på en smidig og nem måde tager det helt rigtige lån.

 

Afklar med dig selv, om det er nødvendigt med et lån

Inden du kaster dig ud i at låne penge, bør du afklare med dig selv, om det overhovedet er nødvendigt, at du tager et lån. Hvad skal penge egentlig gå til? Hvor meget haster det? Hvis du blot har brug for noget nyt tøj i garderoben, kan det være, du bør overveje en ekstra gang, om et lån er den rigtige vej at gå. Dette er blot eksempler på forskellige overvejelser, der kan være med til at afgøre, hvorvidt det er relevant for dig at tage et lån.

 

Lav en god research

En grundig research er en forudsætning for, at et lån bliver en god oplevelse. Hvis du eksempelvis er interesseret i at vide mere om dine økonomiske muligheder, er det en rigtig god idé, at du sammenligner forskellige lån på kryds og tværs af hinanden. Der er nemlig rigtig mange forskellige steder, der giver dig mulighed for at tage et lån, og med en grundig research sikrer du dig, at du ender med at foretage et lån, der passer til netop dine behov og krav. Til formålet kan du benytte dig af en sammenligningsside som for eksempel Fairlån.dk, der giver dit et indblik i de bedste steder, hvor du kan tage et lån.

Vær desuden opmærksom på, at nogle steder kræver, du har en bestemt alder, før du kan foretage et lån. Dette hænger naturligvis også sammen med, hvor mange penge du har brug for at låne.

Sørg for, at du kan betale lånet af

Når du har fundet frem til, at du ønsker at foretage et lån, og når du har gjort op med dig selv, hvilket lån der passer bedst til dig, er det på tide, at du gør dig tanker omkring, hvordan du ønsker at betale lånet af. Hvis du ikke har et studiejob i forvejen, kan vi varmt anbefale dig, at du forsøger at finde et. Dette vil blandt andet give dig mulighed for at betale af på lånet, men du vil også have mulighed for at give din opsparing et lille boost. Det er nemlig vigtigt, at du tænker på at fremtidssikre dig selv, så du ikke først kan tilbagebetale lånet, når du har endt dit studium.


Udgivet

i

af

Tags: