Rejseforsikring – skal, skal ikke?

At rejse er at leve, sagde H. C. Andersen og det havde han helt ret i. Derfor rejser vi også mere end nogensinde før – også mens vi studerer, men rejseforsikringen er der mange, der sparer væk – bør du også gøre det?

Det an være dyrt nok at skulle betale for rejsen i sig selv og er du studerende er pengene små i forvejen, for en SU dækker ikke de store luksusture ud i verden. Netop derfor er der også rigtig mange studerende, der rejser uden. Læs med her og find ud af, om det kan betale sig.

Rejse-hvad?

Det er ikke alle, der glemmer rejseforsikringen, nogen ved slet ikke, at det er noget man skal overveje.

Men, en rejseforsikring kan være en redning, hvis uheldet skulle være ude – på den ene eller den anden måde – mens du er i udlandet. Ved du for eksempel, at du er fuldt ud ansvarlig for at dække alle udgifter, hvis du bliver syg og skal indlægges mens du er afsted? Eller, at du ikke kan blive transporteret hjem uden at skulle dække transporten selv – lige meget, hvor skidt du har det.

Det betyder at al medicinsk behandling er på egen regning. Derfor kan din rejse ende med at blive MEGET dyr, hvis ikke du er ordentligt forberedt.

Pas på pengene

Selv om vi er så heldige at få SU herhjemme når vi studerer, så rækker pengene ikke til en tur på hospitalet, hvis du får en maveinfektion eller falder og brækker benet.

En rejseforsikring kan både være inkluderet i prisen på din rejse, købes gennem rejsebureauet eller findes hos dit forsikringsselskab.

Den sidste løsning vil rigtig ofte være den billigste – især, hvis du har andre forsikringer samme sted. Det er også ofte en rejseforsikring hos et forsikringsbureau, der giver den bedste og mest omfattende dækning.  Så selv om rigtig mange rejsebureauer tilbyder dig en forsikring hos dem, så er der ikke altid hverken den bedste eller den billigste løsning.

Hvornår dækker en rejseforsikring?

Der findes forskellige muligheder, når det kommer til dækningen, for i nogle tilfælde dækker forsikringen kun indenfor den valgte tidsperiode. I det tilfælde kan du altså ikke flytte tidspunktet for din rejse uden at ændre på forsikringen også og det er ikke altid hverken billigt eller let.

En anden mulighed for dig, der rejser meget er at vælge en rejseforsikring, som du betaler for på årsbasis sammen med dine andre forsikringer. Sådan en vil dække året rundt og på alle de rejser du måtte tage på – men husk at sætte dig ind i, præcis hvad, den dækker og ikke dækker, så du ikke ender i en uheldig situation.

Hos mange forsikringsselskaber kan du finde specielle løsninger og priser for studerende, så du ikke skal betale mere end højst nødvendigt for at få den dækning du har brug for både på rejsen, men også i hverdagen.

Det bedste du kan gøre er at kigge dig godt for og sørge for at finde den rejseforsikring, der giver dig den bedste dækning til den bedste pris, så du kan rejse sikkert.


Udgivet

i

af

Tags: