Fordele og ulemper ved at investere i aktier som studerende

Sådan bliver du klar til studiestart

At begynde på sit studie, er en stor milepæl i ens liv. For mange nye studerende er det nu, de skal flytte hjemmefra, hvilket gør tiden endnu mere spændende. Det kan dog hurtigt blive overvældende at skulle gøre sig klar til sit studie i en ny by.

Undersøg din nye studieby

At have en smule kendskab til sin fremtidige studieby kan gøre det nemmere at begynde. Du kan bruge noget af sommerferien på at besøge dit fremtidige hjem med dine venner og familie. På den måde ser du, hvordan byen er, og du kan endda lære forskellige steder at kende. Det kan være gode barer og restauranter, men du kan også finde ud af, hvor der er apoteker og supermarkeder. Når du står i et flytterod, er det rart at vide, hvor du kan finde forskellige ting, om det så er en losseplads, byggemarked eller noget helt andet.

Få styr på din bolig

At have et ordentligt sted at bo er vigtig for at kunne finde overskud op til studiestart. Hvis du ikke har styr på din boligsituation, kan du ende med at blive endnu mere stresset i tiden op til dit studie. Hvis du skal flytte pga. dit studie, så er det især vigtigt, at du finder et sted at bo, da at pendle kan gøre din hverdag endnu hårdere, når du begynder. Det er både dyrt og tidskrævende med offentlig transport, og det er unødvendigt, hvis du begynder at lede efter studiebolig tidligt. Mange nye studerende begynder hvert år i København, hvor der er stor kamp om studieboliger. Heldigvis kommer der hele tiden nye studieboliger København.

Lær at leve som en studerende

I Danmark er vi så heldige at have SU. Det er rart at have penge at leve for uden at skulle arbejde ved siden af sit studie, men det er stadig et stramt budget for de fleste. Især hvis du bor i storbyerne, kan huslejen hurtig blive høj. Hvis du gerne vil have flere penge til rådighed hver måned, kan du lede efter et studiejob. Hvis du ikke føler du har tid eller overskud til et job ved siden af studiet, så kan du med fordel lære at lave et realistisk budget for din økonomi. På studiedeals.dk kan du finde tips og råd til, hvordan du lever behageligt som studerende. Der kan du finde tips til, hvordan du finder dit første studiejob, eller hvordan du kan leve billigere på SU.


Udgivet

i

af

Tags: