Sådan kan du nemt og billigt have det sjovt på SU

Sådan får du hverdagen til at køre rundt på et SU-budget som studerende

Studielivet er for mange unge studerende i Danmark et af de mest spændende tider. Størstedelen får endelig lov til at beskæftige sig med det på deres studie, som de egentlig brænder for. I den forbindelse møder man oftest også andre ung, der brænder for det samme, og som man altså kan tilbringe studietiden med – både i de pressede eksamenssituationer, men også i fredagsbaren efter en lang dag med læsning.
Der følger dog en række udfordringer med studietiden, som de fleste til en vis grad kommer til at stifte bekendtskab med. Her er det nemlig særligt økonomi og budgetlægning, der kan komme til at fylde meget i hverdagen, hvilket er noget, som mange studerende typisk kan nikke genkendende til. Studielivet på SU behøver dog ikke nødvendigvis være præget af at være en tid, hvor det kun var rugbrødsmadder, der stod på menuen.

Vi vil nedenfor komme med nogle råd til, hvordan du som studerende på SU kan få hverdagen til at løbe lidt lettere rundt.

 

Først og fremmest – Har du et studiejob?
Størstedelen af alle studerende har i dag et studiejob. Med et studiejob får du først og fremmest muligheden for at tjene lidt ekstra ved siden af, hvilket for mange har en stor betydning.
Med et studiejob følger der dog også andre fordele. Alt afhængig af hvor du får et studiejob, vil du nemlig også kunne udvide dit sociale netværk, hvilket særligt kan være rart, hvis man i forbindelse med studiet er flyttet til en ny by. Derudover er et studiejob også en oplagt mulighed for, at du engang imellem kan få et kort afbræk fra læsning og opgaveskrivning.

 

Budgetlægning er en nødvendighed 

Budgetlægning er for mange studerende en nødvendighed. Ved at skabe et overblik over dine indtægter og faste udgifter, kan du tydeligt se, hvor meget luft der er tilovers i den pågældende måned. Hvis du overholder dit budget, vil der måske i sidste ende også være plads til lidt forkælelse, når du har allermest brug for det – særligt i slutningen af en travl eksamensperiode.

 

Et lån

Selv med et studiejob og en SU kan et fastlagt budget være lidt svært at overholde. Det er desværre ikke muligt at forudse pludselige udgifter, hvorfor nogle studerende, tager et mindre privat lån, for at skabe mere luft i budgettet. Her tager nogle et SU-lån, mens andre vælger at tage et privat lån i en bank. Der findes i dag en række forskellige banker, der tilbyder privat lån herunder banken Santander Consumer Bank, som du kan læse meget mere om her.

 

Husk muligheden for studierabat 

I hverdagen er der de små ting, som kan skabe en stor glæde blandt studerende. Caféture og det jævnlige besøg hos frisøren kan sagtens blive til en realitet blandt studerende på et SU-budget.

Der findes nemlig efterhånden mange caféer, tøjforretninger, frisørsaloner og lignende, der tilbyder studerende rabatter mod fremvisning af et gyldigt studiekort.

Vi håber, at du med denne artikel har fået nogle brugbare råd til, hvordan studielivet på SU bliver mere overkommeligt.


Udgivet

i

af

Tags: