Bliv klar på jobsøgning med et gratis lynkursus i kompetencer

Sådan får du mest ud af pladsen i din studiebolig

En god studiebolig betyder meget for mange unge studerende. Det er nemlig studieboligen, der tilsammen med din uddannelsesinstitution kommer til at danne de fysiske rammer for nogle af de vigtigste år i dit liv.

Derfor har det en stor betydning for mange, at studieboligen lever op til ens behov og præferencer. Det kan dog være svært at finde en studiebolig til en nogenlunde rimelig pris, og altså en studiebolig som i den forbindelse også har nogle ekstra kvadratmeter. Selvom man som studerende måske ikke har brug for usædvanlig meget plads, så er det altså alligevel meget vigtigt, at den plads man har til rådighed, bliver benyttet bedst muligt.

Uanset om du bor alene i en lille lejlighed, deler en lejlighed med enten roomies eller kæresten, eller om du bor på et hyggeligt kollegieværelse side om side med andre studerende, så kan du altså med stor fordel drage inspiration af denne artikel. Vi vil nemlig give dig nogle råd til, hvordan du kan få mest ud af den plads, som du har til rådighed i din studiebolig. 

 

1. En grovsortering og hovedrengøring kan gøre underværker

For at skabe mere plads i din studiebolig, kan det allerførst være en god idé at sætte tid af til en grovsortering og hovedrengøring. Ved at sortere i dine ejendele – både i tøjskabet, på hylder og i skuffer, får du altså muligheden for at skabe dig et overblik over, hvilket ting du rent faktisk bruger i hverdagen, og hvilke ting der måske blot ligger og samler støv. En grovsortering og hovedrengøring kan altså med andre ord være det første skridt på vejen for at skabe mere plads i din studiebolig.

 

2. Få opbevaret dine ting  

Når du nu har dannet dig et overblik over de ting, du ejer, kan du som det næste inddele dine ejendele i to kategorier. De ejendele som du bruger til hverdag, og dem som du måske ikke bruger til hverdag. Det er desværre langt fra alle studieboliger, der også har et kælderrum til rådighed, hvor du kan opbevare netop de ting, som du ikke bruger i din hverdag. Derfor kan det være en god idé at overveje, om det kan betale sig for dig at leje et opbevaringsrum som et ekstra rum, hvor du altså trygt kan opbevare de ting, som du ikke bruger til hverdag. Opmagasinering kan være en god løsning for dig, der har brug for lidt mere plads, og altså ønsker at udvide dine muligheder for opbevaring, men ikke har planer om at gå på jagt efter en helt ny studiebolig.

Et eksempel på et firma, der tilbyder privat opbevaring af dine ting, er Pelican Self Storage. Selvom studerende ofte er på et SU-budget, kan det i sidste ende alligevel betale sig at opmagasinere dine ting i et privat opbevaringsrum. Mere plads i din studiebolig, giver dig nemlig mere rum at færdes i, og dette er en faktor, der har en betydning for mange. Vi håber, at du med denne artikel har fået lidt inspiration til, hvordan du kan få mest ud af pladsen i din studiebolig, hvis du bor småt som studerende.


Udgivet

i

af

Tags: