Aktieoverblik: Hvad skete der med GameStop aktien?

Sådan får du som studerende job efter studiet

Når du efter flere år er færdig med dit studie, er det tid til at blive en del af voksenlivet. Du skal nu til at være jobsøgende, så du kan finde dit fremtidige drømmejob. Men hvordan kan du gøre det på den bedste måde? Den største frygt blandt mange studerende er, at ledigheden efter endt studie bliver lang.

Nogle studerende har svært ved at finde et relevant arbejde, mens andre ikke ved, hvordan de skal komme i gang. Derfor giver vi dig her gode råd til, hvordan du kommer bedst igennem overgangen fra studieliv til arbejdsliv. Så er du efterfølgende klar til at indtage arbejdsmarkedet med den nyeste viden.

Hvem er du?

Det første skridt, du skal igennem som færdiguddannet, er at finde ud af, hvem du er. Du skal forsøge at finde frem til dine kernekompetencer samt dine interesser. De spørgsmål, som du skal stille dig selv, er:

  • Hvem er jeg?
  • Hvad vil jeg?
  • Hvad kan jeg?

Når du skal bringe dig selv tættere på et fuldtidsarbejde, skal du præcisere, hvem du er, og hvad du kan bidrage med. Når du kender dig selv, kan du nemmere finde et job, som passer til dig.

Med ovenstående bliver det nemmere at finde interessante jobs, som er et perfekt match. Når du har fundet et potentielt arbejde, skal du deltage i en rekruttering. Det er der, hvor virksomheden søger nye medarbejdere. Når du skal gennemgå en rekrutteringsproces, er det en fordel, du ved, hvad du kan tilbyde virksomheden. Især i forhold til de andre rekrutteringsmedlemmer.

Find ud af, hvor du vil hen

I forlængelse af at finde ud af, hvem du er, skal du ligeledes finde ud af, hvor du vil hen. Som nyuddannet er det en god idé at søge åbent og bredt. Men du skal naturligvis søge de stillinger, som er realistiske en med din baggrund.

Når du skal finde et job, skal du ikke kun se på arbejdsopgaverne. Det er vigtigt, at du også vægter arbejdsmiljø, virksomhedskultur, kollegaer og organisationen i sig selv. I forbindelse med hvem du er, bør du finde ud af, om virksomheden matcher dine værdier. Derudover er det naturligvis vigtigt, at du overvejer arbejdstid, løn og andre ansættelsesvilkår.

Og nu er du klar til at gå i gang med søgeprocessen. Undersøg markedet og de muligheder, som stemmer overens med dine præferencer, og de stillinger, som matcher dine forventninger og kompetencer.  Du kan ikke forvente at få ethvert ønske opfyldt, så overvej, om der er noget, du slet ikke kan gå på kompromis med.

Brug dit netværk

Et af de vigtigste elementer i en jobsøgning er at bruge sit netværk. Måske du i forbindelse med tidligere studiejobs har oplevet værdien af dette. Langt de fleste søger kun jobs på internettet. Men det er langtfra tilstrækkeligt i alle tilfælde.

Når du bruger dit netværk, gælder det både rent privat, på dit studie og tidligere arbejdsgivere. Fordelen ved at bruge sit netværk er, at de kender dig. Og derfor kan de for det første lede dig i den retning, du ønsker. Men de kan også vurdere, om et job kunne matche dig – og omvendt.


Udgivet

i

af

Tags: