Guide: Sådan indretter du et moderne og praktisk værelse

Sådan indretter du studieboligen

Skal du i gang med at studere, er det ofte ensbetydende med at skulle flytte i en studiebolig. Som studerende har man ofte ikke så mange penge. En studiebolig vil derfor ofte indebære en mindre lejlighed eller et værelse, hvor du skal have alle dine ting. Det kan være en udfordring at indrette. Vi giver dig derfor nogle gode idéer til, hvordan du kan indrette din studiebolig.

 

Prioriter din nattesøvn

Når du skal til at studere, kan det betyde, at meget af din tid kommer til at gå med forelæsninger, opgaveskrivning og læsning. Det kan være hårdt arbejde at studere. Det er derfor vigtigt, at du prioriterer din søvn. Får du ikke nok søvn, kan det blive svært at holde den gode indsats ved lige.

Vi anbefaler derfor, at du prioriterer at købe en god seng. Det kan betale sig i længden, da den rette komfort kan give dig en bedre nattesøvn. Har du ikke så mange penge på kontoen, kan det være en idé at købe en seng på afbetaling. På den måde kan du dele betalingen op og få en god seng fra start af.

 

Sørg for et sted, hvor du kan læse

Da du bruger rigtig mange timer på dit studie, kan det være en god idé med et læsehjørne i din studiebolig. Det behøver ikke være noget vildt. Det kan sagtens være et lille skrivebord, hvor der er plads til en computer, et par bøger og en lille bordlampe. Du vil fortryde det, hvis du tror, du bare kan læse osv. i sengen eller i sofaen. Du kan hurtigt blive øm i kroppen, hvis du skal sidde der i flere i timer. Et læsehjørne kan derfor være en rigtig god investering.

Beslutter du dig for at lave et læsehjørne, er det også en god idé at prioritere en god stol. Det skal være en stol, der giver dig støtte gennem hele kroppen. På den måde undgår du at blive øm i ryg, skuldre og nakke efter en hel dag begravet i bøgerne.

 

Tænk i praktiske løsninger

Når du skal indrette en lille studiebolig, skal du ofte have mange funktioner ind i ét rum. Det kan derfor være en god idé at tænke i praktiske løsninger, hvis du skal have plads til det hele. Det kan være fint med en kommode til forskellige ting. Du spilder dog en del plads i højden, hvis det er en lav kommode, du køber.

Hvis du gerne vil udnytte pladsen mest muligt, kan det være en god idé at kigge efter en forholdsvis høj kommode. Det giver dig mulighed for at opbevare mere. Et alternativ kan være at hænge hylder op over kommoden. Her kan du fx have bøger og lignende, og du udnytter pladsen i højden.

En anden måde at udnytte pladsen i din studiebolig er ved at bruge pladsen under sengen. Der findes flere forskellige opbevaringsløsninger, der kan passe under sengen. Her kan du have ting, du ikke bruger nær så ofte. Her kan du fx pakke vinterjakken væk, når du ikke skal bruge den mere.


Udgivet

i

af

Tags: