Sådan opbygger man et sundt budget på SU

Sådan opbygger man et sundt budget på SU

Dette indhold er sponsoreret

Når man er studerende er der mange ting, som man skal tænke over. Afleveringer, lektier, eksamen og ikke mindst ens økonomi. De fleste studerende er flyttet hjemmefra, og står nu med en masse udfordringer økonomisk, som skal løses. Dette kan være uoverskueligt og en skrækslagen oplevelse. Heldigvis er der mange gode råd at hente, hvor man kan få et overblik over hvordan man kan hjælpe sig selv til at få en bedre økonomi på SU. Denne artikel vil forsøge at beskrive tre simple tips, som man kan benytte sig af, for at få et sundt budget på SU.

Læg et overskueligt budget

Noget af det første man skal gøre som studerende på SU er at lægge et budget. Budgettet giver overblik over alt hvad man behøver at vide, for at kende sin økonomi godt. Det er vigtigt, at hvis man ikke vil ende i gæld eller stå i slutningen af måneden uden penge, at man kender til de indkomster og udgifter man har hver måned. Det handler om at have så meget information om sit pengeforbrug som overhovedet muligt. På den måde kan man tilpasse det bedst muligt.

Det gælder om at finde den balance, hvor man kan nyde studielivet og samtidig ikke skulle bekymre sig hver måned.

Udnyt studierabatter

Det at være studerende kommer også med nogle fordele økonomisk. Udover at man får SU for at gå i skole, kan man også udnytte at butikkerne og restauranterne er vilde med studerende. De studerende er en god målgruppe at have fat i for de fleste virksomheder, og derfor tilbyder langt størstedelen af dem studierabat. Det er er godt tip at benytte sig af studierabatten når man shopper, så find en mulepose med tryk frem og udnyt dit studiekort.

Vær sikker på du handler rigtigt ind

En anden ting, som mange ofte glemmer når de ønsker at tjene penge er at handle rigtig ind. En ting er at man skal være opmærksom på, hvor meget man handler og hvor man handler henne. Derudover er det også en fordel at holde øje med hvordan man handler og hvor ofte. Det gælder om at finde de gode tilbud i forskellige forretninger, og begå sig så lidt som overhovedet muligt i et supermarked, da det kan medføre impulskøb. Derfor er det en god ide, at man handler stramt ind. Man starter ugen ud med at handle ind til hele ugen og det holder man sig til.


Udgivet

i

af

Tags: