Sådan sparer du penge på elektronik som studerende

Sådan sparer du penge på elektronik som studerende

Dette indhold er sponsoreret. 

Uanset om du er studerende eller ej, er det helt normalt at synes, at det meste elektronik er en stor udgift. De fleste computere, tablets og mobiltelefoner koster i dag mere end et par tusinde kroner, og dette kan være en dyr affære for mange studerende, hvor budgettet er trængt. Dog er det også vigtigt at have en holdbar og opdateret computer til skriftlige opgaver, online undervisning og meget andet. Det er derfor næsten uundgåeligt at reservere nogle tusinde kroner på en god computer eller tablet, når man er i gang med sin uddannelse. Der er heldigvis en masse penge at spare, hvis du i stedet køber dit elektronik brugt, bytter til nyt og passer godt på din nuværende computer, telefon og tablet. 

Gode deals på brugte computere 

Der er mange gode tilbud at indhente på brugte computere, hvilket uden tvivl er tiltalende for mange. Der er mange studerende, der gerne vil have en både ny, moderne og smart computer, og de udelukker derfor muligheden for at købe en brugt computer. Dog er der mange brugte computere på markedet, som både virker og ser ud som ny. Du behøver derfor ikke at gå på kompromis med computerens udseende og funktioner, bare fordi du køber den brugt. Mange IT-værksteder opkøber nemlig brugte computere fra virksomheder og private, hvor de bliver istandsat og opdaterede, så computerne kan sælges billigt til nye ejere. Dette er en bæredygtig måde at behandle IT og elektronik, fordi de eksisterende ressourcer genbruges, frem for at du køber en helt ny computer, hvor produktionen med stor sikkerhed har udledt en masse CO2. 

Pas på dit IT

Hvis du ikke har brug for hverken at købe en ny computer, tablet eller mobiltelefon, kan du stadig spare penge på IT og elektronik. Det er nemlig ikke usædvanligt, at skærmen i din mobil bliver smadret efter et fald fra lommen, eller at batteriet i din computer brænder sammen. Et besøg hos en reparatør kan nemlig også være en dyr affære, og derfor er det også vigtigt, at du passer på dit elektronik, ved blandt andet at opbevare din computer i et computer-cover, og pakke din telefon ind i panzer-glas. 

Køb på afbetaling

For nogle studerende kan det være en dyr omgang at købe en computer eller en ny telefon, hvor man skal betale hele prisen på én gang. Det er nemlig de færreste studerende, der har en stor opsparing stående på kontoen, da man som studerende i forvejen ikke tjener så mange penge hver måned. Derfor er det også en mulighed, at du kan købe din nye computer, tablet eller telefon på afbetaling, således du ikke behøver at betale hele prisen på én gang, men du kan betale en mindre pris hver måned. Det er dog altid en god ide, at du tænker dig godt om, før du køber noget elektronik på afbetaling.


Udgivet

i

af

Tags: