Sådan sparer du penge på transporten

Ønsker du at bruge færrest muligt penge på at komme fra A til B? Synes du ofte, at der går lidt flere penge til transportposten end ønsket? Så læs med her, hvor du får gode og nemme råd til at spare penge på transporten.

 

Tag bussen, når du skal hjem

Er du eksempelvis studerende, og skal du af og til hjem på weekend hos dine forældre, kan det godt betale sig at overveje at tage bussen frem for toget. Det koster nemlig typisk mere at tage toget, fordi det går en smule hurtigere og mange mener, at det er mere behageligt at sidde i toget end i bussen. Du kan imidlertid godt spare en del penge ved at droppe toget, og er der en hurtigbus, der kører samme rute, er det faktisk heller ikke, fordi det tager helt vildt meget længere tid. Derudover kan du købe klippekort, og dette vil i nogle tilfælde være billigere end at rejse på dit almindelige rejsekort.

 

Tag cyklen til og fra studiet

Det er klart, at det er langt billigere at hoppe på cyklen end at tage bussen, når du skal til og fra studie eller arbejde. Det koster naturligvis lidt at købe en cykel, men du kan ofte finde dem ganske billigt, og ellers må du se det som en investering. Køber du en cykel, der passer helt perfekt til dig i forhold til eksempelvis stelstørrelse, vil du uden tvivl kunne få glæde af den de næste mange år, og så sparer du altså hurtigt nogle penge på offentlig transport. Har du langt til studiet eller arbejdet, og kan du derfor have svært ved at finde overskuddet til at tage cyklen, kan du overveje at købe en elcykel, som umiskendeligt gør det en hel del nemmere at komme omkring. Så bliver det ingen sag at vælge cyklen frem for bussen eller toget, og det er altså både godt for din krop, for miljøet og for din pengepung. Vil du finde den allermest optimale elcykel, kan du læse en elcykeltest eller tage forbi en cykelhandler og prøve nogle forskellige modeller af.

 

Lav kørselsordninger

Har du ikke mulighed for at tage cyklen på arbejde, er det en god idé at lave ordninger med samkørsel. Er I således flere, der bor i det samme område, kan I aftale at skiftes til at køre på arbejde, så I minimerer udgifterne til transport. Samtidig gør I noget godt for miljøet, så det er fornuftigt af flere grunde.

 

Når det gælder om at komme hjem på besøg, kan det ofte være smart at kigge på eksempelvis GoMore for at finde et lift. Her kan du typisk gøre det ganske billigt, og desuden er det hurtigere og mere behageligt end at skulle med offentlig transport. Der er altså alle mulige gode grunde til at vælge denne løsning, når det kan lade sig gøre, og har du selv bil, kan du naturligvis også udbyde lifts. På den måde tjener du selv lidt, hvis du skal køre hjem til familien, og samtidig får du selskab på køreturen.


Udgivet

i

af

Tags: