Til dig der skal flytte hjemmefra for første gang

Virkeligheden venter

Efter en lang sommerferie står studietiden atter for døren. Mange unge vinker i denne tid farvel til gymnasiet eller sabbatåret og begynder på et nyt studie. For mange er denne nye begyndelse også lig med et nyt liv i en helt ny og ukendt by.

Det kan være et uoverskueligt projekt at skulle kunne betale møbler til en hel lejlighed, hvis opsparingen er præget af en vild studentertid eller måske et sabbatår fyldt med oplevelser. Det kan være svært at huske på alle de ting, man faktisk har brug for i en ny bolig, som fx brødknive samt salt og peberkværne.

Står du og skal til at flytte hjemmefra for første gang, så bør du læse med nedenfor. Herunder kommer der nemlig en række af gode tips samt en liste over ting, der kan være nyttige at huske, når du for første gang skal ud og have din egen bolig.

Genbrug hitter

En lejlighed kræver en del møbler. Skal du ud og købe splinternye møbler, rækker pengene ikke så langt. Derfor kan det være en god idé at tage et smut i en genbrugsforretning. Genbrugsforretningerne er mere populære end nogensinde før, og de bugner med fine møbler.

Husk det basale

Når du flytter hjemmefra for første gang kan indkøbslisten være lang. I farten kan man hurtigt glemme de mest basale ting til køkkenet. Herunder finder du en liste over nogle af de køkkenredskaber, der er gode at huske, når du handler ind første gang.

  •      Krydderier
  •     Salt og peberkværne
  •      Grydeskeer og paletter
  •      Stegepander og gryder
  •      Skærebrætter
  •      Diverse køkkenknive

Gå efter den gode kvalitet, når du handler køkkenredskaber, som fx med Peugeots populære sæt med salt og peberkværne. Du kan lige så godt bruge pengene rigtigt første gang. Kvaliteten er vigtig, når det gerne skal holde mange år fremover.

Lav et budget

Sæt dig ned og få et overblik over din økonomi. Med et budget er det nemt og overskueligt at finde ud af, hvor mange penge du har til rådighed hver måned. En SU kan sagtens række langt.

Støt miljøet

Alt for mange mennesker modtager papirreklamer for alligevel at smide dem direkte i papircontaineren. Gør noget godt for miljøet ved at afmelde dine papirreklamer. I dag kan du nemt finde alle former for tilbudsaviser på nettet.


Udgivet

i

af

Tags: