Simple råd til den gode læsning

Måske står du over for at skulle starte på et nyt år på gymnasiet eller et nyt semester på universitetet. Og måske har du kigget på din læseplan og følt dig overvældet over de mange tekster, der står på den. Dette sker for mange, når de efter en ferie skal starte op med skole igen. Faktum er dog, at dét at stresse over læsningen ikke nødvendigvis gør situationen bedre eller læsemængden mindre. Derfor har vi her forsøgt at nedskrive nogle råd til, hvordan du bedst muligt kan optimere din læsning og finde ro igen.

 

Sæt din læsning i skema og skab ro

Det første råd er simpelt. Forsøg at organisere dig på en måde, så du aldrig bliver overrasket over ugens læsemængde. Du kunne eksempelvist begynde med at sørge for at orientere dig i din læseplan og dit skema. Hvornår er de virkelig store læsebyrder? Og hvornår har du lidt ekstra luft i skemaet? Ved at danne sig et overblik over sådanne ting er du allerede bedre klædt på til studiet. På denne måde er du nemlig sikret, at læsningen aldrig kommer bag på dig, og du kan ydermere nemmere skemalægge, hvornår du har mulighed for at læse.

Det næste råd er et råd, der desværre kræver en kende tid. For når først du har været i gang i en periode, lærer du med stor sandsynlighed nogle meget afgørende ting. Dette kan både være om dig selv, et fag eller en underviser. Måske finder du ud af, at du læser bedst om morgenen, og det derfor er værd at planlægge din læsning ud fra dette. Eller måske indser du, at en underviser skriver mange tekster på planen men kun inddrager få? Dette kunne eventuelt betyde, at du reelt kun bør skimme en god del af materialet.

Selvom det at prioritere bestemte dele af læsningen potentielt kan afføde en skyldfølelse, er det en god tilgang til studiet. For faktum er, at man sjældent kan nå det hele. Men med kendskab til sit skema, sig selv og faget, kan man sikre sig at nå det vigtige.

 

Sørg for at have styr på dine materialer

En anden ting, der i stort omfang kan afhjælpe stress i forbindelse med din læsning, er at have styr på materialet. Du skal altså på simpel vis sørge for at have indkøbt eller lånt de bøger, der skal bruges til undervisningen. Når du gør det, får du mere ro, og du kan nemmere gå i gang med læsningen, når det passer ind i din hverdag.

Da mange af de tekster, du skal læse på nutidens studier, findes på internettet, kan det også være en god idé at hente disse ned på din computer. For at kunne gøre det er det også altafgørende at have en god internetforbindelse. En god internetforbindelse vil også hjælpe dig, når du skal sende opgaver, lave gruppearbejde i fællesdokumenter eller modtage opdateringer på læseplanen fra din underviser.

Mange studerende oplever, at internettet i studieboliger tit halter. Derfor kan det være en idé at investere i en router såsom den nye Huawei B315. Med en trådløs router såsom Huawei B315 sikrer du, at alle steder i din bolig har god forbindelse – og så er det jo også en fordel, når du skal have en læsepause med et lille afsnit af din yndlingsserie. Hvis du vil vide mere om fordelene ved denne router, kan du læse det her.

God fornøjelse med læsningen!


Udgivet

i

af

Tags: