Sørg for at fremme dine muligheder for job efter studiet

Sørg for at fremme dine muligheder for job efter studiet

Der kan være mange fordele ved at gøre noget ekstra, når man studerer. Det kan f.eks. være det der gør, at man scorer drømmejobbet, når man er ledig efter endt studie. Der kan både være fordele i at dedikere hele sit liv til studiet, og det er f.eks. muligheden for at få bedre karakterer. Der kan også være fordele ved at gøre noget ekstra udover, f.eks. at det kan pynte på CV’et.

Hav et job ved siden af dit studie

Der kan være store fordele i at have et arbejde ved siden af dit studie. Det kan bl.a. være med til at sætte dig foran i køen, når det handler om, hvilke jobmuligheder du kan få, da det pynter på CV’et. Samtidigt får du noget erfaring, som kan være godt at have med dig. Afhængigt af hvad du studerer, kan du være heldig at få noget studiejob, som er relevant for din fremtidige karrierer. Det kan f.eks. være som socialrådgiverstuderende, at du får muligheden for at arbejde ved siden af dit studie på en forvaltning, efter du har været i praktik. Du kan også som pædagogstuderende arbejde i børnehaver. Der er mange muligheder i de fleste brancher. Du kan ofte spørge hos dine medstuderende eller ved dine undervisere, om de kender nogle muligheder for at arbejde ved siden af dit studie.

Tag nogle kurser, som kan gøre dig mere attraktiv for din kommende arbejdsgiver

Du kan være med til at gøre noget godt for dig selv, din fremtidige karriere og din mulighed for at få et job, ved at du tager nogle forskellige kurser under dit studie. Det vil ofte være noget du selv skal betale, men til gengæld får du muligheden for at vise din kommende arbejdsgiver, at du er dedikeret til det fag, du gerne vil kunne arbejde med. Du kan f.eks. tage et kursus i projektledelse, hvis du gerne vil arbejde med projekter i din fremtidige job. Du kan også tage truckcertifikater, hygiejnekurser osv., hvis det har relevans for det studie du går på. Det kan også være i de pædagogiske fag, hvor du kan tilmelde dig nogle dagskurser hos f.eks. socialstyrelsen. På den måde kan du aktivt selv gøre en forskel. Det kan f.eks. også være en rigtigt god idé, hvis du lige er blevet færdig med at studere, og mangler noget at lave mens du søger job.


Udgivet

i

af

Tags: